Fructul GAC sau Castravetele amar chinezesc - beneficiile sale au uimit lumea medicala

12:11, 28 Noiembrie 2013 publicat în Tratamente naturiste108 share-uri

Descopera beneficiile uimitoare ale fructului Gac, un fruct ce a fost aclimatizat si pe teritoriul Roaniei. Ai consumat vreodata acest fruct? Daca nu, atunci ai toate motivele sa o faci.

Prin anii ’60 un procent ingrijorator de mare din populatia infantila din Vietnam suferea de afectiuni oftalmologice. Cum medicina nu evoluase atat de mult, copiii nu puteau urma tratamente medicamentoase pe termen lung, avand efecte toxice si, in plus, micutii nu tolerau pastilele, iar siropurile nu aveau rezultate satisfacatoare.

Antrenati in aceasta problema, o echipa de cercetatori au cautat alte solutii decat cele medicamentoase, incercand sa utilizeze secretele medicinei naturiste. Astfel ei au descoperit ca fructul Gac ar contine toate vitaminele si nutrientii de care micutii ar avea nevoie pentru o buna dezvoltare a sistemului vizual. Au introdus fructul Gac in alimentatia copiilor, iar rezultatele uimitoare au atras atentia lumii medicale asupra acestui fruct.

Citeste si:
Daruieste un Craciun mai bun
Daruieste un Craciun mai bun

Fructul Gac – ce contine?

Fructul Gac se cultiva in special in tarile din Vest, purtand si numele de castravete amarui chinezesc. Acest fruct a fost aclimatizat si in Romania.

Fructul Gac prezinta numeroase substante active, vitamine si minerale, calitatile sale fiind inca cercetate in laboratoarele de specialitate. Fructul Gac ramane inca o provocare in medicina, multe din efectele sale nu au putut fi inca explicate stiintific. Se pare ca acest fruct contine unele substante foarte active de care medicina are mare nevoie, astfel incat cercetarile in jurul acestui fruct-minune sunt in plina desfasurare in zilele noastre.

Citeste si:
Cum alegi scaunul auto perfect pentru copilul tau?
Cum alegi scaunul auto...

Fructul Gac – beneficii pentru sanatate

Fructul Gac contine o concentratie in vitamina C de 40 de ori mai mare decat a portocalelor, este mai bogat in licopen (antioxidant care da culoarea rosie) de 70 de ori decat rosiile, contine de 10 ori mai mult beta-caroten decat morcovii si de 40 de ori mai multa zeaxantina decat porumbul.

Foto: Fructul Gac beneficii @Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri