Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza si de asemnea fibre. O banana iti asigura aproape instant nevoia organismului de energie. Cercetarile au aratat ca doar doua banane asigura energia pentru 90 de minute de exercitiu fizic.

Mahmureala


Foto Shutterstock.com; milkshake de banane

Una dintre cele mai eficiente metode de a scapa de mahmureala este sa bei un milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananele iti calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii restabileste nivelul necesar de glucide din sange, in timp ce laptele iti hidrateaza corpul.

Arsuri la stomac

Bananele sunt un antiacid natural, iar daca suferi de arsuri la stomac, mananca o banana pentru a calma aceste senzatii.

Rau de dimineata

Este foarte bine daca intre mese ai ca gustare o banana. Aceasta mentine nivelul de zaharuri necesar in sange si te ajuta sa eviti starile de ameteala si slabiciune.

Muscaturi de tantari

Inainte de a cumpara o crema speciala, incearca sa masezi putin zona afectatat cu partea interioara a coajei de banana. Multi oameni sunt surprinsi de efectul calmant pe care il are coaja de banana in cazul iritatiilor provocate de muscaturile de tantari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Bananele ajuta sistemul nervos

Bananele contin un nivel ridicat de vitamina B care ne ajuta sa ne calmam, ajuta functionarea sistemului nervos. In cazul in care suntem stresati, este bine sa consumam mai bine banane decat alimente daunatoare cum ar fi chipsurile.

Ulcer

Bananele sunt utilizate in dietele celor care sufera de boli de stomac, fiindca sunt usor de digerat si actioneaza precum un pansament gastric. Bananele neutralizeaza aciditatea si ne ajuta sa ne simtim mai bine, reducand iritatia pe care o resimtim la nivelul stomacului.

Bananele ne ajuta sa ne mentinem temperatura corpului sub control

Acesta este un fapt mia putin stiut. In Thailanda de exemplu, mamele care mai au putin si nasc mananca bananane, pentru a se asigura ca noul nascut va veni pe lume cu o temperatura optima.

Iti recomandam si:

UIMITOR: Ce patesti daca mananci banane cu coaja neagra? Afla parerea specialistilor japonezi

Reteta de Briose de ciocolata cu banane

Un articol via @ www.realfarmacy.com

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri