Nucile – continut
Coaja nucilor verzi este foarte bogata in iod, fiind utilizata in preparate naturale de dezinfectare sau in pregatirea uneo vopsele naturale pentru par.
Cititi si:
Retete sa te vopsesti natural
Miezul de nuca prezinta de asemenea iod, acesta fiind mai concentrat in coaja subtire ce acopera miezul. Pentru persoanele alergice la nuci, este recomandata ca aceasta coaja sa fie indepartata. In general alergia la nuci este rara, manifestarile sunt usoare, de obicei constau in aparitia unor afte buncale dupa consumul de nuci.
Nucile sunt considerate alimentele creierului
Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.
Various nuts iphoto@Shutterstock.com
Nucile contin vitamine, precum:
- Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene.
- Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic;
- Vitamina D vegetala;
- Vitamina E - un puternic antioxidant solubil gras, indispensabil mentinerii membranelor celulare, aceasta vitamina fiind utila si in mentinerea tineretii pielii, impiedicand procesele de imbatranire din organism si combatand stresul oxidativ;
Citeste si:
UIMITOR si de dat mai departe: Farmacia lui Dumnezeu in cele 25 de Alimente ale omului!
Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.
Nucile mai contin:
- Nutrienti care actioneaza ca adevarate energizante;
- Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si acizi grasi mononesaturati (sunt considerati ca cea mai sanatoasa sursa de grasimi), acid linoleic si alfa linoleic (ALA). Aceste grasimi sanatoase scad colesterolul, protejeaza inima, vasele si creierul si totodata ajuta in accelerarea metabolismului si in procesul de slabire.
- Nucile mai contin substante antioxidante, nutrienti cu efect de enzime si substante anticancerigene.
Nucile – beneficii uimitoare pentru sanatate
Va propunem sa va minunati citind lista beneficiilor aduse de consumul nucilor:
- Ajuta in procesul de slabire si accelereaza metabolismul;
- Nucile contin substantele necesare bunei functionari a creierului, fiind incluse in alimentele cu proprietati vindecatoare asemanandu-se organelor omului;[...]
Cititi articolul sursa: Nucile - hrana creierului - descopera beneficiile pentru sanatate in suplientul de sanatate Kudika
Cititi si:
Sanatate multa intr-un miez de nuca
Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie