Delicioase si foarte sanatoase, nucile sunt alimente de toamna care nu ar trebui sa ne lipseasca din acest sezon.

Nucile – continut

Coaja nucilor verzi este foarte bogata in iod, fiind utilizata in preparate naturale de dezinfectare sau in pregatirea uneo vopsele naturale pentru par.

Cititi si:
Retete sa te vopsesti natural

Miezul de nuca prezinta de asemenea iod, acesta fiind mai concentrat in coaja subtire ce acopera miezul. Pentru persoanele alergice la nuci, este recomandata ca aceasta coaja sa fie indepartata. In general alergia la nuci este rara, manifestarile sunt usoare, de obicei constau in aparitia unor afte buncale dupa consumul de nuci.

Nucile sunt considerate alimentele creierului

Fiind atribuite inca din antichitate sanatatii creierului din pricina formei pe care o au, nucile s-au dovedit a contine nutrienti esentiali pentru sanatatea sistemului nervos, dar si pentru buna functionare a intregului organism.

Various nuts iphoto@Shutterstock.com

Nucile contin vitamine, precum:
- Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, este esentiala pentru frumusetea pielii, dar totodata intervine si in sanatatea ochilor, a mucoaselor, vitamina A avand si efecte anticancerigene.
- Vitamine din complexul B: vitamina B2, B6, B12, acid folic;
- Vitamina D vegetala;

- Vitamina E - un puternic antioxidant solubil gras, indispensabil mentinerii membranelor celulare, aceasta vitamina fiind utila si in mentinerea tineretii pielii, impiedicand procesele de imbatranire din organism si combatand stresul oxidativ;

Citeste si:

UIMITOR si de dat mai departe: Farmacia lui Dumnezeu in cele 25 de Alimente ale omului!

Nucile mai contin si o serie de minerale necesare mentinerii sanatatii organismului, precum: mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu. Cuprul este un co-factor esential pentru multe enzime din organism, stimuland activitatea enzimatica a celulelor si imbunatatind metabolismul.

Nucile mai contin:
- Nutrienti care actioneaza ca adevarate energizante;
- Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si acizi grasi mononesaturati (sunt considerati ca cea mai sanatoasa sursa de grasimi), acid linoleic si alfa linoleic (ALA). Aceste grasimi sanatoase scad colesterolul, protejeaza inima, vasele si creierul si totodata ajuta in accelerarea metabolismului si in procesul de slabire.
- Nucile mai contin substante antioxidante, nutrienti cu efect de enzime si substante anticancerigene.
Nucile – beneficii uimitoare pentru sanatate

Va propunem sa va minunati citind lista beneficiilor aduse de consumul nucilor:
- Ajuta in procesul de slabire si accelereaza metabolismul;
- Nucile contin substantele necesare bunei functionari a creierului, fiind incluse in alimentele cu proprietati vindecatoare asemanandu-se organelor omului;[...]

Cititi articolul sursa: Nucile - hrana creierului - descopera beneficiile pentru sanatate in suplientul de sanatate Kudika

Cititi si:

Sanatate multa intr-un miez de nuca

Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri