In toate traditiile culturale ale lumii, din antichitate si vremuri chiar mult mai stravechi pana astazi, apa este considerata a fi unul dintre elementele esentiale ale existentei.

Cata apa consumi intr-o zi? Majoritatea dintre noi uita ca unul dintre elementele esentiale de care are nevoie organismul nostru pentru a functiona in mod armonios este apa! De ce oare am uitat in timpurile noastre, ca apa este un adevarat elixir?

Din pacate, foarte multe persoane au ajuns sa inlocuiasca acest „lichid al vietii” cu bauturi carbo-gazoase daunatoare.

Atunci cand realizezi insa ca 60% -70% din corpul tau inseamna apa, abia atunci realizezi si cat de important este acest lichid pentru sanatatea ta.

Stiai ca trebuie sa bei mai multa apa decat iti transmite corpul, prin senzatia de „sete”? Daca rinichii nostri nu s-ar ocupa de incredibila functie de reciclare a apei, ar trebui sa bem aproximativ 40.000 de cani de apa in fiecare zi! Chiar si asa, este bine sa consumam in fiecare zi, intr 8 si 10 cani de apa, pentru a aduce in organism un aport de apa proaspata, benefica.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Exista de asemenea, o legatura stransa intre consumul de apa si senzatia de oboseala.
Apa are o mare importanta si in reglarea temperaturii corpului si, de asemenea, persoanele active au nevoie de mai multa apa din cauza deshidratarii produse prin transpiratie si respiratie rapida.

Iata 5 dintre cele mai importante beneficii ale consumului de apa

1. Daca bei apa, ramai tanar/a

Apa ne ajuta foarte mult sa ne pastram sanatatea tenului si vitalitatea corpului. Daca nu bei destula apa, pielea ta va prezenta semne de uscaciune.

Astfel, in loc sa bei mai multa apa, ai tendinta de a folosi mai multe creme hidratante, sperand ca vei scapa de problema pielii uscate. Totusi, acestea nu te ajuta la fel de mult cum te poate ajuta apa, aceasta fiind cea mai buna metoda de a-ti hidrata tot corpul in interior cat si in exterior. Daca bei cel putin 2 litri de apa pe zi, pielea ta va arata mult mai bine si de asemenea, senzatia de vitalitate va fi crescuta.

PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Foto: Shutterstock.com; pahar cu apa

2. Consumul de apa te ajuta sa slabesti

Un alt beneficiu important al consumului de apa este acela ca apa ne ajuta sa ne pastram silueta sau sa slabim. De aceea, foarte multe diete ne recomanda, pe langa consumul unor alimente, si consumul unei cantitati importante de apa.

Apa te ajuta sa arzi grasimile acumulate. Daca nu bei apa suficienta in timpul unei diete, nu iti ajuti deloc ficatul in procesul de detoxiere al corpului. Atunci cand bei destula apa, ficatul reuseste sa metabolizeze grasimea stocata in organism, mult mai eficient. Consumul de apa ajuta la eliminarea toxinelor din corp si previne constiparea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri