Acestea sunt trei dintre retetele de balsam de buze care ne-au cucerit: una este cu ulei esential de lavanda, una are ca ingredient principal uleiul de cocos si ultima... ultima este ambrozie cu menta si ciocolata.

Sa astepti pana e gata un balsam de buze e ca si cum ai developa un Polaroid. Stai si te uiti la el. Nu te poti abtine si il atingi. Si pentru ca nu era chiar uscat, ii strici aspectul impecabil. Apoi te uiti din nou. Si atingi din nou. Iar si iar.

De aceea, daca vrei sa iti faci singura balsamul de buze, recomandarea noastra este sa il prepari si sa-l lasi deoparte. Serios, stai deoparte. Si nu te uita la el decat dupa trei ore.

Acestea sunt trei dintre retetele de balsam de buze care ne-au cucerit: una este cu ulei esential de lavanda, una are ca ingredient principal uleiul de cocos si ultima... ultima este ambrozie cu menta si ciocolata.

In toate retetele pe care ti le aratam, poti pune orice ulei esential care iti place (sau pe care il al la indemana). De exemplu, prima reteta se face cu ulei de lavanda, dar poti sa nu-l pui deloc sau sa-l inlocuiesti cu ulei de trandafir, de portocale, de musetel sau vanilie.

Balsamul este facut cu miere, care ii da un gust divin. Dar trebuie sa fii atenta sa nu-ti lingi buzele prea mult, asta doar le-ar usca, ceea ce nu-ti doresti.

Balsam de buze savuros cu levantica

Atentie: Acest balsam de buze este relativ moale, dar credem ca s-ar comporta destul de bine daca il pui intr-un tub de balsam pe care l-ai curatat bine inainte.

Ce iti trebuie:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma
  • 4 linguri de ulei de jojoba, migdale sau de masline
  • 1 lingura de ceara de albine
  • 1 lingurita de miere
  • ¼ lingurite de vitamina E (poti sa storci lichidul din capsulele de vitamina E)
  • 7 picaturi de ulei de levantica
  • 1 lingurita de cacao (optional)
  • 1 lingurita de ruj colorat natural (optional, daca vrei si un strop de culoare)


Cum se prepara:

Incalzeste cele 4 linguri de ulei, ceara si mierea intr-un vas de otel inoxidabil la foc foarte mic. (Pot fi incalzite in bain-marie.) Amesteca pana cand ceara s-a topit complet, ia vasul de pe foc, apoi adauga uleiul de levantica, vitamina E, pudra de cacao si rujul. Pune vasul in apa foarte rece si amesteca repede in timp ce adaugi treptat mierea. Atunci cand mierea s-a omogenizat, pune repede compozitia in tubul pentru balsam sau intr-un alt recipient mic si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

Caria dentară – ce este și cum se tratează

* Afla urmatoarele 2 retete de balsam de buze natural citind Envy.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri