23 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 110 share-uri

Aromata si plina de vitamine, ceapa verde nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa de "vara".

Ceapa verde este unul din cele mai bogate alimente in vitamina K. Vitamina K este esentiala pentru sanatatea oaselor, dar si a neuronilor, cercetarile aratand ca este implicata in preventia bolii Alzheimer.

Ceapa verde contine cantitati importante de vitamina C cu rol esential in mentinerea sanatatii vaselor de sange, efect antioxidant, creste absorbtia fierului si previne bolile cardiovasculare.


Ceapa verde- beneficii pentru sanatate

Consumul regulat de ceapa verde a fost asociat cu urmatoarele beneficii pentru sanatate.

1 Scaderea glicemiei

Ceapa verde contine crom, un mineral care ajuta la scaderea poftei pentru dulce si la reglarea zaharului din sange.
De asemenea, compusii cu sulf continuti de ceapa si usturoi, s-a demonstrat ca reduc glicemia.

2 Scaderea colesterolului

Consumul de ceapa verde duce la cresterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic. Compusii cu sulf se transforma in alicina, o substanta care inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Foto@sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri