23 Mai 2013 publicat în Tratamente naturiste 110 share-uri

Aromata si plina de vitamine, ceapa verde nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa de "vara".

3 Scaderea tensiunii arteriale

Ceapa verde este o sursa importanta de potasiu, un electrolit vital pentru echilibrul tensiunii arteriale si pentru o buna functionare a muschiului cardiac.

Adenozina, un compus continut in ceapa verde, are efect antiagregant, prevenind formarea de trombi care astupa arterele.

Alicina din ceapa verde stimuleaza oxidul nitric, un compus vasodilatator, care contribuie la scaderea tensiunii arteriale.

Consumul de ceapa verde este considerat protector impotriva tuturor bolilor cardiovasculare: ateroscleroza, infarct, afectiuni circulatorii (insuficiente venoase).

4 Efect anticancerigen

Efectul anticancerigen al consumului de ceapa verde s-a amintit in legatura cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san, ovar, prostata, plamani.

Rolul anticancerigen este atribuit antioxidantilor (indeosebi quercetinei) si compusilor sulfurici, care inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Foto@sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri