3 Scaderea tensiunii arteriale
Ceapa verde este o sursa importanta de potasiu, un electrolit vital pentru echilibrul tensiunii arteriale si pentru o buna functionare a muschiului cardiac.
Adenozina, un compus continut in ceapa verde, are efect antiagregant, prevenind formarea de trombi care astupa arterele.
Alicina din ceapa verde stimuleaza oxidul nitric, un compus vasodilatator, care contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
Consumul de ceapa verde este considerat protector impotriva tuturor bolilor cardiovasculare: ateroscleroza, infarct, afectiuni circulatorii (insuficiente venoase).
4 Efect anticancerigen
Efectul anticancerigen al consumului de ceapa verde s-a amintit in legatura cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san, ovar, prostata, plamani.
Rolul anticancerigen este atribuit antioxidantilor (indeosebi quercetinei) si compusilor sulfurici, care inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale.
Foto@sxc.hu

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună