3 Scaderea tensiunii arteriale
Ceapa verde este o sursa importanta de potasiu, un electrolit vital pentru echilibrul tensiunii arteriale si pentru o buna functionare a muschiului cardiac.
Adenozina, un compus continut in ceapa verde, are efect antiagregant, prevenind formarea de trombi care astupa arterele.
Alicina din ceapa verde stimuleaza oxidul nitric, un compus vasodilatator, care contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
Consumul de ceapa verde este considerat protector impotriva tuturor bolilor cardiovasculare: ateroscleroza, infarct, afectiuni circulatorii (insuficiente venoase).
4 Efect anticancerigen
Efectul anticancerigen al consumului de ceapa verde s-a amintit in legatura cu urmatoarele tipuri de cancer: colon, san, ovar, prostata, plamani.
Rolul anticancerigen este atribuit antioxidantilor (indeosebi quercetinei) si compusilor sulfurici, care inhiba dezvoltarea si multiplicarea celulelor tumorale.
Foto@sxc.hu
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor