Constipatia este un factor favorizant pentru foarte multe afectiuni, indeosebi pentru cancerul de colon, de aceea trebuie tratata prin metode naturiste si nu cu ajutorul laxativelor care produc iritatia colonului.

10 Masaj

Se recomanda masarea abdomenului, cu miscari usoare, in sensul acelor de ceasornic, 5-10 minute/zi. Se recomanda masaj simplu sau cu ulei de susan (creste peristaltismul).
 

Este indicat a sta asezat in primele ore ale diminetii pe scaunul de toaleta, indiferent daca se simte sau nu senzatia de defecare.
 

Se poate frictiona cu miscari rotunde, cu ambele palme, genunchiul stang, dezgolit, pana la aparitia senzatiei de scaun iminent.

11 Tratament cu busuioc

Se macereaza frunze de busuioc intr-un litru de vin rosu natural, timp de 3 zile, dupa care se adauga o cantitate egala de ulei de masline. Se consuma inainte de masa, cate 100 ml.

12 Coaja de portocala

Se consuma pe stomacul gol coaja de portocala fiarta si apoi uscata.

13 Tinctura de fructe de soc

Este un remediu eficient impotriva constipatiei: se administreaza o lingura pe zi, la ora 18:00, diluata intr-o jumatate de cana de apa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

14 Ceaiuri impotriva constipatiei

Se recomanda urmatoarele infuzii ca remediu impotriva constipatiei:

  • Frunze de frasin
  • Frunze de prun
  • Troscotel
  • Frunze de coacaz negru
  • Cicoare
  • Flori de maces

sursa foto:sxc.hu;shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri