Sinuzita acuta se poate croniciza, daca nu este tratata eficient; tratamentele naturiste pentru sinuzita pot avea efecte uimitoare.

6 Cresterea imunitatii

Pentru a lupta cu infectia, faceti o cura de stimulare a imunitatii cu extract sau tinctura de astragalus si echinaceea.

Zilnic se beau si cate 2 cani de infuzie combinata de echinacea, in fiecare cana adaugandu-se si cateva picaturi de ulei volatil de cimbru si de busuioc.

Pulberea de macese se poate administra cate o lingurita, de trei ori pe zi, inainte de masa, pentru imunitate si efectul protector asupra mucoasei respiratorii.

Tinctura de arnica se administreaza cate 50 de picaturi, diluate intr-o jumatate de pahar de apa, de trei ori pe zi, pentru cresterea imunitatii fata de infectiile respiratorii si urinare.

7 Terci de in

Se fierb 500 g seminte de in in putina apa, pana se obtine un terci, care se pune intr-un tifon si se aplica pe frunte, pentru ameliorarea durerii.

8 Maghiran

Amestecati 50g unt nesarat cu 10g miere si 5 ml ceai concentrat de maghiran. Aceasta compozitie se aplica pe tot nasul si pe interiorul narilor. Se recomanda sa se asocieze cu o baie fierbinte la picioare cu sare grunjoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

9 Floare de fan

Se pune la fiert o oala cu apa, iar cand apa fierbe, se adauga un pumn de flori de fan si se acopera 5-10 minute cu un capac. Se sta apoi deasupra oalei, cu capul acoperit si se inspira aburii.

10 Flori de craite

Se oparesc in 500 ml apa, 5 linguri din amestecul de plante: flori de craite, frunze de eucalipt si salvie si se lasa 5 minute acoperit.
Se inspira acesti aburi pe gura si se expi¬ra pe nas, apoi se inspira pe nas si se expira pe gura.

sursa foto:sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri