Sinuzita acuta se poate croniciza, daca nu este tratata eficient; tratamentele naturiste pentru sinuzita pot avea efecte uimitoare.

11 Ardei iute

Pentru rinita si sinuzita se recomanda consumul zilnic de ardei iute, in cure de cate 2 saptamani.
Se pot asocia comprese de cateva minute, pe frunte, cu tinctura de ardei iute diluata cu apa.

12 Flori de soc

Se macereaza 10 ore 3-4 lingurite de flori de soc in 500 ml apa si se filtreaza. Lichidul rezultat se pastreaza iar planta ramasa se fierbe in 500 ml apa 5 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza, infuzia obtinuta amestecandu-se cu maceratul initial.

Aceasta infuzie se administreaza intern (cate 3 cani pe zi, in cure de 14 zile) si extern, sub forma de comprese calde pe frunte.

Peste comprese se aseaza o sticla cu apa fierbinte.
Florile de soc reduc inflamatia si ajuta la eliminarea secretiilor in exces

13 Busuioc

Pentru sinuzite si rinite se recomanda a se consuma de trei ori pe zi, inainte de masa, timp de 14 zile, o lingurita de pulbere de busuioc cu o picatura de ulei esential de busuioc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Pulberea se obtine prin macinarea cu rasnita electrica de cafea a inflorescentelor de busuioc uscate. Pulberea se tine vreme de cateva minute sub limba, inainte de a fi inghita cu apa.

14 Cimbru

Se recomanda bai de aburi cu ulei esential de cimbru si comprese calde cu tinctura de cimbru, pe frunte.

15 Ulei esential de menta si busuioc

Se iau cate 3-5 picaturi, din amestecul de ulei esential de menta si de busuioc de patru ori pe zi. (14 zile). Acest remediu decongestioneaza sinusurile si combate infectiile bacteriene.

16 Cura cu ridichi si hrean

Ridichile negre si hreanul au efecte de epurare a sinusurilor si de crestere a imunitatii la nivelul mucoasei respiratorii. Se recomanda consumul zilnic, timp de o luna.


sursa foto: shutterstock; sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri