Sinuzita acuta se poate croniciza, daca nu este tratata eficient; tratamentele naturiste pentru sinuzita pot avea efecte uimitoare.

Cataplasme cu hrean

Se dau pe razatoare o radacina de untul-pamantului si una de hrean, (sau doar hrean) se pun intr-o bucata de tifon si se aseaza pe frunte, aproape de radacina nasului, mentinandu-se 10-15 minute.

Cataplasma va declansa un process puternic de lacrimare si de eliminare pe cale nazala a secretiilor, care trebuie lasat sa se desfasoare cat mai mult timp. Repetata vreme de 5-7 zile la rand, aceasta aplicatie ajuta la vindecarea sinuzitei.

4 Usturoi

Se zdrobeste un catel de usturoi si se adauga patru lingurite de apa. Cu ajutorul unei pipete, se pun cate 10 picaturi in fiecare nara, de doua ori pe zi, avand un efect antibacterian.

Siropul de usturoi

Se amesteca un pahar de usturoi pisat cu miere si se pune pe foc mic, amestecandu-se continuu. Cand usturoiul se dizolva bine in sirop, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute pe foc, apoi se strecoara fierbinte.

Se pastreaza in frigider. Se administreaza o lingurita de sirop inainte de masa si se tine cat mai mult in gura, inainte de a fi inghitit.

5 Perna cu sare

Asezati o perna cu sare incalzita pe ochi si pe pometi si lasati-o pana se raceste, apoi reluati procedeul, pana ce simtiti o ameliorare.

Se poate face si baie de aburi cu sare: 3-4 lingurite de sare la 2 l apa clocotita si se inhaleaza 10 minute acesti aburi.

sursa foto: sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri