Inflamatiile articulare (artritele infectioase, autoimune) stau la baza bolilor reumatice sau artritelor, iar afectiunile degenerative ale cartilajelor articulare, frecvente la varstnici, stau la baza artrozelor. In ambele cazuri, durerea articulara este prezenta, iar natura ne invata cum sa o amelioram.
DESCHIDE PREZENTAREA
Se stropesc cu bitter suedez/otet de mere indoit cu apa si se aplica in strat de 5 foi pe articulatia dureroasa. Se infasoara cu un material de bumbac si se pot tine toata noaptea.

• Comprese cu un amestec dintr-un pahar de sare cu un pahar de miere de albine.
• Cura cu boabe de ienupar ingerate ca atare este excelenta pentru preventia si combaterea durerilor reumatice.
• Se recomanda mai multe cure de-alungul anului, cu pauze de o luna intre cure. Boabele de ienupar contin substante cu actiune antiinflamatoare, vitamina C, vitamine din complexul B, fier si crom.

Cura incepe cu 4 boabe de ienupar pe zi, pe stomacul gol, mestecandu-se incet. Se creste doza cu cate 1 boaba in fiecare zi, pana se ajunge la 15 boabe/zi.
• Apoi cura se tine in sens descrescator, de la 15 pana la 4 boabe/zi. Pe parcursul curei, se recomanda evitarea consumului de carne, prajeli, alimente bogate in aditivi.

• Crengi de pin
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Crengile de pin se taie in bucati de 10-15 cm, se pun intr-o cratita mare, pana la jumatate, care se umple cu apa fierbinte si se fierbe inca 2-3min.
Apoi se strecoara si se toarna in apa de baie, alaturi de 0,5 kg de sare. Se sta in cada 20 de min. La iesire, este indicat sa lasati pielea sa se usuce de la sine. Se recomanda 2 bai/saptamana.
• Muguri de pin
Se face un decoct din 150g de muguri la 1l de apa; se strecoara si se adauga la apa de baie.
• Bai cu argila: se dizolva in apa de baie, 1 kg de argila si se sta 15-20 de minute.

• Aplicatii externe: se prepara o infuzie din ace de pin sau din plantele amintite la “Ceaiuri”,in amestec, care se combina cu argila, pentru a forma o pasta. Aceasta se aplica pe articulatia dureroasa.

Se macereaza in tuica flori de papadie, 2 saptamani, la intuneric, intr-un recipient de sticla inchisa la culoare.
Cu acest macerat se frictioneaza articulatiile dureroase si se infasoara intr-un prosop, pentru a mentine caldura local.
Se aplica pe articulatia dureroasa mere razuite si se acopera cu un prosop/tifon si cu un material de lana, pentru a mentine temperatura crescuta.
Ridichea neagra se da prin razatoare si se intinde pe o bucata de tifon imbibata cu ulei.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri