Usturoiul ar trebui sa fie nelipsit in alimentatia zilnica, pentru a lipsi medicamentele. Sub forma cruda, tinctura, suc, ulei sau macerat, usturoiul este o binefacere pentru sanatate.

2 Ulei de usturoi

Uleiul de usturoi trateaza procesele infectioase si inflamatorii ale tractului respirator (gripa, pneumonie, bronsita, angina,faringita, astm), otite, imbunatateste circulatia cerebrala si ajuta la detoxifierea ficatului si tubului digestiv.

Puteti prepara uleiul de usturoi cu usurinta la domiciliu. Intr-un borcan de sticla se adauga:

  • O capatana de usturoi pisata (in mojar de lemn)
  • Un pahar de ulei de masline sau floarea-soarelui presat la rece

Preparatul se tine la frigider si se ia cate o lingurita de 3 ori/zi , inainte de masa, in amestec cu o lingurita de suc proaspat stors de lamaie.

Pentru detoxifiere, se poate urma acest tratament 3 luni consecutiv.

3 Unguent de usturoi

Unguentul de usturoi este bun pentru dureri lombare si reumatice. Se realizeaza din:

  • O capatana de usturoi tocata marunt
  • ½ pahar ulei preset la rece
  • Ceara de albine

Usturoiul tocat se fierbe in 2 pahare cu apa, pana scade la un pahar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Se filtreaza si se adauga uleiul fierbinte si ceara topita, pana la o consistenta asemanatoare cu smantana.

4 Macerat de usturoi

Intr-un borcan se pun 6-8 capatani de usturoi zdrobit, peste care se toarna un litru de apa (rece) si 2 linguri de frunze de patrunjel tocat.

Se macereaza 4-6 ore si se consuma 5-10 linguri pe zi. Se strecoara pe masura ce se consuma. Este eficient pentru tratarea gripei si febrei.

Se pot face si frectii pe spate, se pot pune comprese pe talpi sau se fac bai la picioare cu acest macerat (dar caldut).

Maceratul de usturoi este recomandat si persoanelor care sufera de diabet, cistite, infectii urinare, eczeme, furuncule.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri