Sa facem cunostinta cu pepenele rosu!
Pepenele rosu este un fruct provenit tocmai din indepartata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrana, in majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hraneau cu dulceata pepenelui rosu.
De aici, el a fost “adoptat” de restul continentelor, mai intai s-a raspandit in China in secolul 10, apoi in Europa, in secolul 13 si in sfarsit in America, trei secole mai tarziu.
Cum să te pregătești fizic și mental pentru naștere. Sfaturi de la...

Cu ce “se lauda” pepenele rosu!
- Apa: Pepenele rosu are un continut foarte generos de apa, in proportie de pana la 95%.
- Fructoza: este zaharul “prietenos” din fructe, pe care il pot consuma si bolnavii de diabet. Pepenele rosu contine pana la 5% fructoza.
- Vitamine: contine multa vitamina C si beta carotene precum si vitamine din complexul B
- Minerale: Ca, Mg
- Aminoacizi : citrulina
- Antioxidant: licopen (un beta-caroten cu proprietati antioxidante superioare vitaminei E)
- Fibre
De la proprietati la beneficii, cat ai zice “pepene-rosu”!
• Hidratant
• Diuretic
• Antioxidant
• Antihipertensiv
• Digestiv
• Hipocolesterolemiant
• Anticancerigen
Foto: sxc.hu
Patru uimitoare metode de înfrumusețare cu balsam de buze

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?