Cele mai des intalnite probleme oculare, de la cele de ordin estetic, precum ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi, pana la infectiile si inflamatiile oculare, (conjunctivite si blefarite) gasesc un remediu in natura, al carui rezultat nu intarzie sa apara.

Cauzele sunt numeroase, de la factori de mediu precum poluarea, fumul, praful, alergenii, chimicale (inclusiv cele din cosmetice, machiaj sau apele din bazine, piscine), temperaturi inalte, pana la utilizarea lentilelor de contact si infectii virale sau bacteriene. Infectiile, fiind cauza principala a conjunctivitelor necesita adresare la medicul oftalmolog, deoarece adesea necesita tratament de specialitate.

Remediile naturiste sunt adjuvante in toate cazurile.

1. Se utilizeaza bai de ochi cu infuzii din urmatoarele plante: musetel, fructe de fenicul, frunze de patlagina, napraznic.

2. Comprese cu infuzii concentrate din: flori de musetel, flori de galbenele, frunze de nuc, turita mare, sulfina, silur, coada-soricelului, decoct din seminte de laptuca (salata verde), nalba mare.

Se pot folosi si in amestec: musetel, galbenele, coada soricelului si albastrele sau silur, patlagina si fenicul. Se recomanda evitarea apei de la robinet care contine clor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Intern, ajuta ceaiul de macese, afine, coacaz negru si sucul de morcovi.

Este important de retinut ca aceste afectiuni sunt contagioase, de aceea se recomanda o igiena riguroasa a mainilor, precum si folosirea individuala a prosoapelor si batistelor.

Un articol de Ioana Paunescu

Foto: Shutterstock.com

Iti recomandam sa citesti si:

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra

Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti


Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri