In biserica, busuiocul este folosit la sfintirea apei, a locurilor si a oamenilor, alunga duhurile rele si aduce belsug in casa. Pentru sanatate, busuiocul are foarte multe efecte benefice asupra organismului nostru.

Cistita se trateaza cu busuioc

Datorita proprietatile sale antiinflamatoare, diuretice, antivirale si antibiotice, o cura cu busuioc poate vindeca cistita. Cura se tine 7-14 zile, timp in care, zilnic, se beau 3 cani de ceai de infuzie in care se adauga cate 3 picaturi de ulei volatil de busuioc.

Busuiocul reduce durerile reumatice

Cercetatorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au facut un studiu in urma catora tinctura de busuioc a redus inflamatiile reumatice cu 73 % in cazurilor bolnavilor suferinzi. Se recomanda folosirea cataplasmelor cu tinctura sau cu infuzie de busuioc in locurile dureroase, de cateva ori pe zi. De asemenea, tinctura de busuioc se poate administra si intern, diluata in apa (1 lingurita la 100 ml).

Afectiunile respiratorii se trateaza cu busuioc

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, revigorante si energizante, busuiocul poate trata afectiunile respiratorii. Consumul de ceai sau de pulbere de busuioc este foarte eficient in cazurile de bronsita, astm si artrita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole pentru tine si sanatatea ta:

Goji - fructul miraculos din Tibet

Sanatate din natura: 11 Beneficii sanatoase ale steviei romanesti

Beneficiile tamaduitoare uimitoare ascunse in sfecla rosie

Detoxifierea de primavara: 5 plante benefice pentru organismul nostru

15 Tratamente naturiste pentru detoxifierea ficatului

100 de alimente miraculoase pentru organism

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri