Avand influente asupra metabolismului lipidic, ceapa prezinta proprietati reglatoare, fiind utila in cura de slabire. Ceapa are puternice efecte antioxidante, elimina radicalii liberi si previne efectele negative ale acestora, combatand stresul oxidativ.

Accelereaza cresterea parului

Un studiu japonez destul de recent a scos la iveala un beneficiu incredibil al cepei: aceasta poate creste puterea de regenerare a parului. Studiul a fost efectuat pe barbati cu calvitie recenta, ceapa pasata a fost aplicata pe scalp in zonele cu probleme in fiecare seara si lasata sa actioneze peste o jumatate de ora apoi clatita. Mai apoi in zonele tratate parul a reinceput sa creasca. Se pare ca ceapa si chiar tinctura de ceapa reprezinta o speranta in viitorul apropieat in privinta tratamentelor de par.

Ceapa scade colesterolul rau

Ceapa este indicata si in cazul celor cu dislipidemii. Asa cum spuneam mai sus, ceapa are capacitatea de a regla metabolismul grasimilor, reducand concentratia de colesterol din sange si prevenind o serie de boli care “pornesc” de la hipercolesterolemie:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?
  • Ateroscleroza
  • Hipertensiune arteriala (tensiune mare);
  • Boli cardiovasculare;
  • Accidente vasculare;
  • Diabet si toate afectiuni secundare diabetului (tulburari de vedere, de circulatie periferica, amortirea membrelor, hipertensiunea diabetica, piciorul diabeticului etc.

Citeste integral articolul si afla care sunt celelalte beneficii ale consumului de ceapa pe Healthy.ro.

Autor: Iulia Dibu - Nutritionist

Sursa foto articol "Ceapa - Beneficii uimitoare pentru sanatate" sxc.hu

Iti recomandam si alte articole pe Healthy.ro:

11 beneficii ale fierului in organism

Valeriana - cea mai folosita planta medicinala din lume

Metode naturiste ca sa previi anemia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri