Celulita sau aspectul de "coaja de portocala" al pielii este o inflamatie a tesutului subcutanat si apare din cauza unui stil de viata haotic, a unui regim alimentar dezechilibrat si a sedentarismului. Iata cateva tratamente naturiste care combat celulita si va fac pielea frumoasa, gata pentru vara.
Masaj cu uleiuri esentiale

Uleiul de lavanda, de ienupar, de rozmarin, de cocos sunt bune pentru un masaj al zonelor afectate de celulita. Ele stimuleaza circulatia sangelui si cea limfatica, deci au efectul unui drenaj limfatic. Ele topesc grasimea de sub piele si lupta impotriva retentiei de apa. Pentru efecte rapide, se pot masa zonele afectate in fiecare zi. Atentie insa! Uleiurile concentrate pot fi iritante pentru piele.

Masajul cu zat de cafea

Probabil ati observat ca toate cremele „eficiente” din comert sunt pe baza de cofeina. Substantele din cafea actioneaza asupra circulatiei sangelui, ceea ce duce la indepartarea celulitei. Zatul de cafea este si abraziv, asa ca, prin masajul cu zat se indeparteaza celulele moarte, lasand la final o piele catifelata cu un aspect frumos.

Masajul trebuie repetat saptamanal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Masaj cu miere de albine si ulei

Un masaj anticelulitic bun se poate realiza cu ajutorul unui amestec din cateva lingurite de miere de albine si cateva lingurite de ulei de masline. Se maseaza pielea timp de 10-15 minute.

Masaj cu tinctura si ulei de musetel

Se prepara o tinctura din 40 de gr de flori de musetel macerate in alcool (6-8 ore). Aceasta compozitie se imparte in doua parti egale: peste una se toarna 100 ml ulei de masline, iar cealalta se depoziteaza intr-o sticluta. Preparatul cu ulei de masline se fierbe timp de 2-3 ore, se filtreaza si se depoziteaza intr-o sticla. Pe zonele afectate de celulita se aplica prin masare uleiul de musetel si tinctura.

Cataplasma cu alge

E nevoie de 50 gr alge brune, 100 gr tarate, 100 gr sare grunjoasa si apa. Algele, tarata si sarea se fierb in apa, astfel incat sa formeze o masa consistenta. Se lasa la racit si se aplica pe zonele cu celulita. Se acopera cu o folie si se lasa asa 5 minute.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri