Celulita sau aspectul de "coaja de portocala" al pielii este o inflamatie a tesutului subcutanat si apare din cauza unui stil de viata haotic, a unui regim alimentar dezechilibrat si a sedentarismului. Iata cateva tratamente naturiste care combat celulita si va fac pielea frumoasa, gata pentru vara.
Este recomandat consumul de fructe si legume proaspete si evitarea alimentelor procesate precum fast-food-ul, chipsurile, sosurile si maioneza, alcoolul, carnea grasa, mezelurile prajelile, fainoasele si conservele.

Tratamente naturiste home made pentru combaterea celulitei

Ceai cu infuzie de papadie

Zilnic se bea o cana de infuzie de papadie (1-2 lingurite de planta uscata la o cana de apa fierbinte, se lasa 10 minute, se strecoara si se bea fara zahar, miere etc.).

Tratamentul cu cretusca

Din aceasta planta se pot face decocturi (200 gr. planta uscata si maruntita la 3 l apa, lasata sa fiarba 20 de minute, sau 20-60 gr. de planta uscata la o cana de 250 ml, lasata sa fiarba 20 minute) cu care se aplica comprese pe locurile afectate de celulita.

Cataplasme cu iedera

Se iau frunze proaspete de iedera si se toaca marunt, apoi se adauga in apa unde se fierb 20-25 de minute. Pasta obtinuta (calda) se aplica pe celulita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Infuzia cu vita de vie

In doi litri de apa clocotita se adauga vita de vie si se lasa acoperita 20-25 minute. Cu aceasta infuzie se spala locul afectat de celulita, se aplica comprese calde timp de 20 minute.

Masaj cu zahar

Zaharul este un exfoliant foarte bun pentru celulele moarte si tonifierea pielii. Zaharul brun se omogenizeaza mai bine in combinatie cu alte ingrediente, asa ca, o pasta pentru masaj ar fi in felul urmator: o cana de zahar brun, un avocado pasat, cateva picaturi de ulei de masline si o lingura de miere. Aplica acest amestec pe zonele afectate de celulita de cate ori poti.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri