21 Septembrie 2011 publicat în Social 13 share-uri

Prima femeie care candideaza la alegerile prezidentiale in Egipt este Bothaina Kamel.

In timpul unui protest din Piata Tahrir din Cairo la o luna dupa caderea presedintelui Hosni Mubarak, Bothaina Kamel zarit un slogan de sprijin a "dreptului femeii de a fi presedinte al Egiptului”, scrie publicatia 9am.ro.

"In acel moment, m-am gandit ca nu ar trebui doar sa fie spus, ar trebui sa fie pus si in practica," a declarat ea, potrivit CNN. Astfel,

spera sa devina prima presedinta a Egiptului.

Desi nu a fost inca data stabilita pentru alegeri, Kamel merge deja in turnee prin tara, transmitand oamenilor mesaje pe care elita egipteana le-a uitat. Kamel si-a anuntat candidatura pentru alegerile care ar trebui sa aiba loc la inceputul anului viitor.

Kamel, in varsta de 49 de ani, nu este noua in lumina reflectoarelor din Egipt. Aceasta este prezentator de televiziune si militant politic, care odata a renuntat la slujba ei ca prezentator de stiri la televiziunea de stat, deoarece nu credea in stirile pe care le citea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Ea este un outsider fata de candidatii „grei”, precum Mohamed ElBaradei, fostul sef al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, si Amr Moussa, fostul secretar general al Ligii Arabe. Totusi, Kamel considera ca actuala ei campanie este avant, comenteaza in acelasi timp, 9am.ro.

Puterea femeilor in timpul revolutiei din Egipt:

In timpul protestelor din primavara, femeile au luptat cot la cot cu barbatii egipteni si au fost admirate la nivel international pentru curajul lor.

Asmaa Mahfouz este una dintre aceste revolutionare. Ea a incurajat prin intermediul unor filmari postate pe YouTube, mii de oameni sa iasa in strada. Ea este fata care a starnit miscarea revolutionara ce s-a sfarsit cu renuntarea la putere a fostului presedinte dictator Hosni Mubarak. Femei precum Asmaa merita sa spere la o viata mai buna. Iata ca egiptencele iau foarte in serios revolutia pe care au facut-o in urma cu cateva luni...

Foto front si main: Gigi Ibrahim


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri