12:09, 20 Septembrie 2011 publicat în Social

Femeile din Romania sunt platite in medie cu 10% mai putin comparativ cu barbatii pentru joburi similare si pentru acelasi nivel de instruire, insa diferenta este mai redusa fata de cea inregistrata in regiune, potrivit unui raport al Bancii Mondiale (BM).
"In medie, o femeie castiga la nivelul regiunii 80 de centi pentru fiecare dolar cu care barbatul este remunerat. In Romania, diferenta este de 90 de centi la dolar", a spus Carolina Sanchez Paramo, senior economist la Banca Mondiala, citat de Mediafax.

Ea a aratat ca in Romania, dar si in regiune, femeile sunt angajate cu precadere in sectorul serviciilor, ceea ce se traduce in salarii mai mici decat cele ale barbatilor.

"Este o problema, in sensul ca exista femei cu studii foarte bune, insa cifrele arata ca ele lucreaza in domenii in care educatia primita nu este suficient remunerata", a afirmat reprezentantul institutiei.

Pe de alta parte, femeile remunerate corespunzator cu nivelul de pregatire profesionala nu au o voce destul de puternica in politica, in societate, a afirmat Ana Revenga, director in Banca Mondiala.

Citeste si:
Cercetătoarele din România au acces la finanțare prin programul de...
Cercetătoarele din România au...
"Trebuie sa ne intoarcem la rolul femeii in casa si la constrangerile de timp. Au mai putin timp sa participe pe piata muncii sau in politica si nu au la fel de multe conexiuni precum barbatii. Exista, de asemenea, convingerea ca nu sunt buni lideri politici", a spus Revenga.
Citi mai multe depre aceasta problematica pe Wall-Street.ro.

Foto front si main: Dreamstime

Citeste si:
Interviu The Hush cu Anca şi Sabina Şercău – povestea unui brand...
Interviu The Hush cu Anca şi...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri