CNN a dat publicitatii recent, un reportaj cutremurator, dupa cum l-a denumit publicatia romaneasca Jurnalul National, despre traficul cu romance obligate sa se prostitueze in Marea Britanie.

Reporterii CNN au mers pe urma traficantilor Bogdan si Mrius Nejloveanu, tata si fiu, a caror retea a fost anihilata de catre politia britanica la inceputul anului. Cei doi se afla acum in inchisoare si au primit cate 6, respectiv 21 de ani de inchisoare pentru faptele lor.

In reportaj este aratat cum in ceea ce le priveste pe fetele obligate sa se prostitueze, putem sa vorbim cu adevarat despre sclavie, in secolul XXI.

Pacalite cu promisiuni ca vor avea o viata mai buna, victimele sunt racolate si apoi intra intr-o lume de unde nu mai au scapare. Sunt supuse cu bestialitate, celor mai grave traume- obligate sa se prostitueze, batute, mutilate si amenintate cu moartea.

“<<Reteaua Nejloveanu>> a luat fiinta in Alexandria, in sudul Romaniei, de unde barbatii racolau femei pe care le duceau sa se prostitueze in Madrid. La putin timp, ei si-au mutat afacerea in Marea Britanie, in bordelurile din Manchester. Potrivit autoritatilor din Marea Britanie, victimele erau fete deseori cu dizabilitati, psihice in general, usor de manipulat si care proveneau din familii sarace sau destramate. Acestora le erau promise tot felul de lucruri frumoase, insa odata ajunse in Anglia, proxenetii le scoteau datoare cu mii de lire, avand posibilitatea sa munceasca pentru banii datorati, cu promisiunea ca in cateva zile vor scoate banii necesari. Evident ca proxenetii le exploatau pana la epuizare, in caz contrar erau torturate ca-n evul mediu. Odata intrate in retea, acestea deveneau sclavele proxenetilor pe viata”, explica Jurnalul National.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri