Dr. Hawa Abdi este medic ginecolog si avocata ce locuieste si munceste in Somalia alaturi de fiicele ei, care sunt de asemenea medici, Dr. Amina Mohamed si Dr. Deqo Mohamed. Revista Glamour, le-a desemnat anul trecut, in cadrul unei ceremonii fastuoase, FEMEILE ANULUI.

In conditiile in care guvernul somalez este practic incapabil sa ii protejeze pe acesti oameni, Hawa Abdi si fiicele lor au construit o adevarata societate filantropica, bazata pe reguli foarte bine stabilite: “Oamenii care vin la noi sunt bine-veniti. Impartim cu ei tot ceea ce avem. Dar sunt doar doua reguli pe care trebuie sa le respecte: prima regula - nu trebuie sa existe diviziune politica in societatea somaleza. Cine savarseste astfel de fapte (n.r. acte de diviziune politica) este dat afara. A doua regula: Niciun barbat nu are voie sa isi bata nevasta. Daca isi bate nevasta, il trimitem la inchisoare si sta acolo pana la judecata batranilor”.

Potrivit CBS, anul trecut in luna mai, Dr. Hawa Abdi a fost luata ostatica de catre militanti Al-Qaida, infuriati fiindca o femeie a devenit liderul atator oameni. “Am ramas in arest si le-am spus: <<Daca vreti sa ma omriti, omoriti-ma, nicio problema!>>”. Dupa ce au distrus spitalul si au omorit cel putin 20 de copii, militantii islamisti au eliberat-o pana la urma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

“Ceea ce este impresionant la aceste femei este faptul ca ele lucreaza si se descurca pe cont propriu, deoarece multe asociatii de caritate refuza sa intre in Somalia. Este una din cele mai periculoase tari din lume, Dr. Abdi fiind printre singurele persoane care fac ceva pentru locuitorii acesteia”, noteaza Feminism-Romania, citand un editorial al jurnalistului american Nicholas D. Kristof, de la New York Times.

Cu siguranta, aceste femei au stralucit mai mult decat orice star hollywoodian, in lumina reflectoarelor Premiilor revistei Glamour.

Foto front si main: captura YouTube


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri