Dr. Hawa Abdi este medic ginecolog si avocata ce locuieste si munceste in Somalia alaturi de fiicele ei, care sunt de asemenea medici, Dr. Amina Mohamed si Dr. Deqo Mohamed. Revista Glamour, le-a desemnat anul trecut, in cadrul unei ceremonii fastuoase, FEMEILE ANULUI.

Am aflat povestea acestor femei extraordinare in cadrul transmisiunii directe a Conferintei TED de la Bucuresti dedicata felului in care femeile schimba lumea. Momentul in care am citit ca revista Glamour le-a desmnat pe aceste femei Eroinele Anului, m-a emotionat profund, aproape pana la lacrimi, fiindca Dr. Hawa Abdi si fiicele ei sunt un adevarat exemplu de umanitate.

Pe scena Conferintei TED, Dr. Hawa Abdi si fiicele ei au primit aplauze infocate. S-au prezentat in fata unui public occidental, in fata unei lumi intregi cu atat de multa modestie. Dar modestia lor nu putea sa le ascunda sub nicio forma, inteligenta, curajul, eroismul!

In anul 1991, Hawa Abdi, de 63 de ani, s-a gasit in mijlocul unui Razboi Civil. “De atunci, impreuna cu fiicele ei, traieste in Somalia intr-o teroare zilnica a fricii de viol, de moarte, a fricii de bandele rebele care distrug fara preaviz”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Din cauza luptelor civile, tara a fost paralizata si mii de oameni au fost nevoiti sa se refugieze din orase. Pentru acesti oameni, Hawa Abdi a organizat o tabara de refugiati, unde au ajuns sa locuiasca peste 90 de mii de persoane, care isi desfasoara aici viata. Hawa Abdi a organizat un spital unde lucreaza si fiicele ei care practica de asemenea, medicina", comenteaza postul de televiziune american, CBS.

In cadrul Conferintei TED, Dr. Hawa Abdi si fiica ei Dr. Deqo Mohamed au vorbit in detaliu despre ceea ce fac ele in aceasta comunitate de oameni, care au fugit din calea razboiului civil.

“Din cauza instabilitatii, oamenii nu au de mancare, nu au slujbe iar majoritatea copiilor au devenit subnutriti”, spune Hawa. “Ca de obicei, in cazul Razboielor Civile, cele mai afectate sunt femeile si copiii lor. Iar majoritatea pacientilor nostri sunt femei si copii. Tabara este casa noastra si ii primim pe toti. Locuiesc acum aici, 90.000 de oameni iar 75% dintre ei sunt copii si femei”, completeaza fiica ei.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte A contat cine a zbierat mai tare Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

“In fiecare dimineata, avem in jur de 400 de pacienti iar noi suntem cinci medici si saisprezece asistente si uneori nu facem fata. Ajungem sa fim fizic, epuizate. Ii tratam pe cei care au boli severe primii iar pe ceilalti ii reprogramam pentru zilele urmatoare”. (…) Am deschis acum doi ani si o scoala primara unde avem 815 de elevi, majoritatea fiind fete”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri