Nina si Juju sunt doua fetite care au facut cariera de comentatoare pe YouTube. Ele stiu mai multe lucruri despre afaceri internationale si politica, decat foarte multi dintre adulti.

Dupa ce Revolutia din Egipt a izbucnit, comentatori si analisti pe teme geopolitice ne-au oferit o multime de argumente si explicatii in legatura cu ceea ce se petrece in tara nord-africana. Ce au de spus copiii in legatura cu aceste evenimente considerate a fi extrem de importante pentru modul in care vor functiona pe viitor, relatiile internationale?

In timp ce jurnalistii se straduiesc sa ne explice situatia din Egipt si Orientul mijlociu, micuta japoneza Nina spune lucrurile clar si simplu. “Ce se intampla in Egipt?”, intreaba tatal ei. Fetita raspunde “Se lupta”. Apoi, incepe sa detalieze ajutandu-se de gesturi: “Presedintele si oamenii normali se lupta. Oamenii normali nu au bani si presedintele are o multime de bani. Oamenii trebuie sa munceasca dar nu primesc bani”, explica fetita.

Un alt video care a devenit celebru pe YouTube, este cel cu Juju, o fetita saudita care are un mesaj foarte clar pentru presedintele Mubarak. Ea nu explica doar ceea ce se intampla in Egipt dar spune si ceea ce crede ea ca ar trebui sa faca presedintele Mubarak pentru a detensiona situatia.

"Juju, ce i-ai spune tu, presedintelui Egiptului, daca ai vorbi cu el?"

“I-as spune sa anuleze acea lege care ii permite sa fie presedinte pentru totdeauna si sa lase poporul egiptean sa voteze", spune Juju. "Lasa-i pe egipteni sa voteze, caci de nu, acestia iti vor face probleme si vor fi aratati la TV, pentru totdeauna. Iti vor face probleme imense si iti vei pierde toti banii ca sa repari stricaciunile”. Apoi, Juju devine si mai simpatica in momentul in care, punanadu-si mana la gura, in sens complice, ii sopteste presedintelui Mubarak: “Cativa dintre ofiterii tai si-au dat jos uniformele si s-au alaturat poporului”.

In Egipt, protestele continua pentru a treia saptamana. Mai multe detalii pe 9am.ro.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri