Nu stiu ce simtiti voi in momentul in care popositi pe un canal de muzica romaneasca, dar in ceea ce ma priveste este vorba despre dezgust si stupefactie. Muzica romaneasca este o lume a femeilor dezbracate, iar imaginea lor ultra-sexualizata nu inseamna nimic altceva decat reducerea romancelor la statutul de jucarii sexuale.

Femeile din videoclipurile romanesti sunt prezente doar pe post de decor ilustrativ al sexualitatii din mintea barbatilor. Este de fapt, transpunerea in imagini a culturii tinerilor romani de astazi, pentru ca acestea le sunt modelele. Iar lume asta apare ca fiind perfect valabila, normala, si nu sunt luate in considerare nici macar limitele decentei. Nu e de mirare sa auzi o fata tanara si draguta care spune ca modelul ei in viata este Bianca Dragusanu. Acest mesaj il primeste ea, prin intermediul culturii pop romanesti. Fapt ce nu poate decat sa aduca extrem de multa tristete, pentru ca aceste practici pot foarte usor sa fie considerate un afront la adresa feminitatii romanesti, in general.

Captura din videoclipul Narcotic Sound and Christian D - Mamasita/YouTube

Si nu este un argument faptul ca aceste procedee ar fi comune industriei muzicale internationale, pentru ca si in acest caz este vorba de asemenea despre exprimarea unei culturi dominante patriarhale, numai ca, in ceea ce ne priveste, lucrurile au ajuns muuult prea departe. Iar acestea sunt pana la urma, valorile generale ale culturii romanesti de ieri si de astazi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Singurul "drept" al femeilor noastre este acela de a se afirma prin intermediul felului in care arata si se misca (si trebuie sa o faca, evident, in termenii unei revolutii sexuale prost intelese, sau mai curand asimilate tot in termeni patriarhali - femeile au dreptul de a-si pune trupul in serviciul sexului)

La un alt nivel al semnificarii, aceste produse romanesti cu care “ne laudam” peste hotare, spun de fapt, foarte transant: “Femeile noastre sunt provocatoare si disponibile pentru sex, in orice clipa, Romania este o piata a sexului!” Si nimeni nu se revolta… Ba din contra ne place sa spunem: “Avem femei frumoase!” Si totusi, care este rolul acestor femei? Din ceea ce transpare prin intermediul produselor popular-culture pe care le exportam, rolul lor este acela de a fi folosite pe post de amuzament sexual.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri