Este o realitate! Violenta impotriva femeilor este o realitate, iar ceea ce este foarte comun femeilor este FRICA. Ne este frica sa fim singure pe strada noptea, sau in locuri nepopulate, ne este frica de barbati care par suspecti.

Din 1975 pana in prezent au loc periodic marsuri "Take Back the Night", adica “Dati-ne noaptea inapoi”, o forma de protest ce atrage atentia asupra violentei si abuzurilor sexuale impotriva femeilor. Statele Unite, Belgia, Australia, Canada, Anglia sunt cateva exemple de tari care au gazduit asemenea marsuri. (via Feminism-Romania)

Totusi, daca stam mai bine sa ne gandim, noaptea nu a fost nicicand a noastra, intr-o societate patriarhala, dominata de violenta, ale carei victime sunt in nenumarate cazuri femeile. Va trebui sa luptam pentru o societate din care sa eliminam sentimentul de frica. In aceste conditii singura optiune care ne ramane este APARAREA? Daca ai fi atacata pe strada, ai sti cum sa reactionezi? Ai sti cum sa te aperi?

In primul rand, mi se pare de mare ajutor acest video, in care sensei Greg, prezinta o tehnica foarte simpla de auto-aparare si pe care o poti invata usor, cu ajutorul acestui tutorial video. “Sa stiti ca este un mit acela ca femeile nu se pot apara, pentru ca nu au destula forta”, spune antrenorul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Pasul 1
Fiind apucata de ambele maini in acelasi timp, trage-ti mainile intr-o parte, apropie-ti mainile la piept si elibereaza-te.

Pasul 2
Dupa ce te-ai eliberat, foloseste “lovitura de ciocan” lovind cu putere, nasul agresorului, exact ca in video. Aplicata cum trebuie, aceasta miscare iti va da timp sa fugi si sa strigi dupa ajutor.

Desigur, aceste elemente de auto-aparare te pot ajuta in a-ti construi increderea de sine dar trebuie sa mai stii si alte lucruri in legatura cu "inarmarea" ta:

• Spray-urile paralizante pot fi o solutie si le poti purta cu usurinta in geanta ta. Acesta trebuie insa asezat astfel incat sa fie foarte la indemana, atunci cand te afli intr-o situatie riscanta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri