Femeia moderna: Cu bebelusul in Parlamentul European!

12:10, 1 Octombrie 2010 publicat în Social

Deputata italiana din PE Licia Ronzulli a starnit atentia tuturor, luptand intr-un mod neobisnuit pentru reconcilierea vietii de familie cu cea profesionala, in ceea ce le priveste pe femei.

Licia si-a purtat bebelusul de cateva saptamani in sala de vot a Parlamentului European, executandu-si in acest mod atributiile de deputata europeana, in timp ce fetita ei dormea nestingherita.

Stirea este frumos semnalata de catre geaninablog.blogspot.com: Eurodeputata italiana Licia Ronzulli a primit aplauze din partea colegilor, pentru ca a venit sa voteze cu bebelusul in brate, un gest ce s-a transformat intr-un simbol al dificultatilor cu care se confrunta femeile pentru a echilibra viata profesionla cu cea de familie.

Citeste si:
Asociația Zi de Bine amenajează un teren de antrenament pentru...
Asociația Zi de Bine...

Presa straina a scris foarte mult despre acest subiect. Atunci cand Licia Ronzulli (35 de ani) si-a purtat bebelusul de 7 saptamani in Parlamentul European, nu a constientizat probabil, cata zarva va starni gestul ei. Fotografiile cu Licia, tinandu-si cu grija fetita la piept si sarutand-o din cand in cand pe capusor, au creat un val de empatie si atentie fata de problemele femeilor.

“Ma aflu aici cu fiica mea Vittoria, pentru a atrage atentia, printr-un gest simbolic, asupra tuturor problemelor pe care le au femeile care nu pot reconcilia perioada de graviditate cu munca, viata lor profesionala si pe cea de familie…”, a declarat Ronzulli in fata colegilor. (Sursa) Ronzulli a reusit astfel performanta de a pune intr-un singur gest, o intreaga teorie despre politicile care le privesc exclusiv pe femei.

Citeste si:
MindHub România: Copiii de azi vor fi creatorii joburilor de mâine....
MindHub România: Copiii de...

“Este ciudat. Noi facem multa, multa treaba in Parlamentul European in legatura cu problema reconcilierii vietii de familie cu cea profesionala, dar in presa nu a existat deloc interes pentru acest aspect. Apoi, am venit cu bebelusul si toata lumea vrea sa imi ia interviu”, spune Lucia Ronzolli, potrivit The Guardian. “Nu a fost neaparat un gest politic. A fost in primul rand un gest matern - am vrut sa stau mai mult cu fetita mea si sa le reamintesc oamenilor, ca sunt femei ce nu au aceasta oportunitate, de a-si aduce copiii la serviciu si de aceea trebuie sa facem ceva”.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri