Deputata italiana din PE Licia Ronzulli a starnit atentia tuturor, luptand intr-un mod neobisnuit pentru reconcilierea vietii de familie cu cea profesionala, in ceea ce le priveste pe femei.

Mai trist este ca putinele femei care sunt in politica cu un rol activ si indiferent de culoarea politica nu s-au remarcat cu absolut nimic. Nu numai ca nu s-au remarcat cu absolut nimic, dar nici nu au facut ceva pentru miile de femei din Romania (initiave legislative, actiuni, conferinte interne nu aparitii la TV, etc).

Si daca continuam pe aceiasi linie nici macar eurodeputatele noastre nu au facut NIMIC. Nu acelasi lucru se poate spune despre alte si alte deputate din alte tari precum Franta, Anglia, Spania sau Germania. Ce este mai curios este ca multe dintre acestea repeta mandatul... trist foarte trist. In fond cel mai mare dusman al femeilor suntem chiar noi: femeile!”, comenteaza Geanina.

In completarea spuselor ei, imi amintesc fraza rostita de catre Mihaela Miroiu (profesor universitar la Scoala Nationala de Studii Politice si activista pentru drepturile femeilor) intr-o dezbatere cu aceasta tema: “Nu ne e totuna cine ne reprezinta. Prezenta femeilor in politica nu inseamna automat reprezentarea femeilor in politica. De cele mai multe ori, ele isi asuma agendele sefilor de partid si sunt complet obediente fata de acestea", considera Mihaela Miroiu. De asemenea, studiile arata ca doar in momentul in care femeile reusesc sa detina o majoritate consistenta in forumurile legislative si executive, acestea pot sa orienteze interesul politic si catre probleme specifice. In acest moment, femeile in politica romaneasca detin un procent de sub 11%, ceea ce rivalizeaza doar cu situatia Tarilor Lumii a Treia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

In contrast, recent, cabinetul executiv elevetian a obtinut o majoritate feminia, pentru prima data in istorie, la mai putin de patru decenii dupa ce Elvetia a fost ultima tara europeana care a a acordat femeilor dreptul de vot (1971).

Foto main si interior articol: site-ul oficial al Liciei Ronzulli

Foto front: Agerpres

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri