Educata sa nu incurajez polemica, sa imbratisez discretia, simt nevoia astazi sa zbier fara menajamente, aruncand in fata toate frustrarile pe care le-am adunat cunoscand realitatea atator oameni , dar si pe a celor ce stau cu bratele incrucisate in fata alegerii ce le sta in putere pentru binele altora, alegerea viata sau moarte?.

Sunt informatician de profesie, dar o intamplare mi-a schimbat drumul in viata si am ajuns sa lucrez intr-un cu totul alt domeniu, am avut sansa sa conduc o echipa care a facut mii de investigatii bine argumentate pe teme medicale timp de aproape un deceniu, am ajuns astfel sa gestionez o baza de date impresionanta de cazuri medicale din Romania, sa cream punti intre forte din tara si de peste hotare spre a salva multe vieti, cunoscand astfel indeaproape bilele albe, dar si pe cele negre ale sistemului medical romanesc. Cand am devenit mama, mi-am reorganizat prioritatile, am construit o fundatie, Pretuieste Viata, care a continuat munca mea si a echipei mele din anii din urma, iar blogul meu (www.andreeamarinbanica.acasa.ro), construit ca o modalitate de comunicare alternative cu romani de pretutindeni a devenit, fara a fi aceasta intentia mea, un blog in care 90% dintre mesaje sunt grave cazuri umanitare.

Mi-e dat, asadar, de 15 ani, sa simt o durere ce nu e a mea ca si cum as fi intr-o nesfarsita interventie fara anestezie pe cord deschis. Educata sa nu incurajez polemica, sa imbratisez discretia, simt nevoia astazi sa zbier fara menajamente, aruncand in fata toate frustrarile pe care le-am adunat cunoscand realitatea atator oameni , dar si pe a celor ce stau cu bratele incrucisate in fata alegerii ce le sta in putere pentru binele altora, alegerea “viata sau moarte?”. Multi dintre acestia sunt si astazi functionari in subordinea Dumneavoastra. Fireste ca in fiecare loc sunt oameni si oameni, dar coplesitor de multe istorii reale pe care le-am cunoscut nemijlocit ma determina astazi sa va scriu si sa va cer imperativ sa faceti o schimbare profunda.

Si pentru ca trebuie sa existe un inceput in toate, eu va spun ca exista un punct nevralgic ce nu mai sufera amanare. De cateva luni, am intalnit doi oameni ca si mine, care lupta cu armele lor – argumente, legi, munca voluntara – pentru a-i ajuta pe romanii a caror sansa de vindecare in timp util la ei acasa este nula, indrumandu-i pe drumul intocmirii unor dosare care le pot reda speranta la viata. Au infiintat asociatia “Salveaza Vieti” si asta si fac de o buna bucata de vreme, salveaza vieti aflate la limita. Cu o vointa extraordinara, cu un efort pe masura in fata piedicilor sistemului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri