Cea mai cunoscuta metafora care exprima miticele diferente dintre barbati si femei a fost aceea lansata in anul 1992 prin intermediul bestseller-ului semnat de John Gray Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus.

Titlul specatculos este o preluare din cotidianul britanic The Daily Mail, dar in ciuda acestei afirmatii care intriga, jurnalistii britanici aduc in atentia publica o noua paradigma.

Asa am fost invatati sa credem, ca femeile si barbatii suntem atat de diferiti, de parca am veni de pe planete diferite. Studii de gen arata insa ca aceasta conceptie despre lume este deja depasita, aratand ca in fapt societatea este cea care construieste diferentele si ca, fara doar si poate, barbatii si femeile nu sunt deloc atat de diferiti la nastere.

Cartea Cordeliei Fine, specialista in psihologie, de la Universitatea din Melbourne, “Delusions of Gender: How Our Minds, Society, and Neurosexism Create Difference”, arata ca intre femei si barbati nu exista diferente neurologice majore si ca de fapt, societatea este cea care construieste, de mii de ani aceste diferente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Studiile de gen spun acest lucru de multa vreme. Genul feminin sau masculin presupune o activitate de invatare a unor obiceiuri preatribuite femeilor sau barbatilor, in functie de sexul pe care indivizii il au la nastere. De aceasta perpetuare a obiceiurilor “specifice” unui sex sau altul, se ocupa chiar parintii sau invatatorii copiilor, inca de la primii pasi pe care acestia ii fac in viata.

Copiii nu mostenesc diferente intelectuale. Ei le invata. Ei sunt rezultatul a ceea ce ne asteptam noi sa fie si sa devina un baiat si ceea ce ne asteptam sa devina o fata”, spune pentru Daily Mail, Dr. Lise Eliot, Chicago Medical School.

Cred ca, fara sa constientizeze, parintii sunt responsabili de numeroasele drame cu care se confrunta copiii lor, ca adulti. Noi suntem oamenii care, crescuti cu imperativul stabilirii unei diferente clare de gen, nu reusim mai apoi sa ajungem la o metoda de a concilia aceste diferente, care mai mult decat atat, le mentin pe femei in roluri de subordonare, sau pe barbati departe de a stabili o relatie de grija si de comunicare cu proprii copii.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Chiar si acum mai sunt voci care spun ca inteligenta manifestata de femei sau de barbati este constransa de gen, dar acestia sunt adeptii unor stereotipuri vechi si pline de prejudecati.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri