Warren Buffet este cunoscut si ca 'Vrajitorul din Omaha', 'Inteleptul din Omaha' sau 'Oracolul din Omaha'. S-a nascut in anul 1930 si in prezent traieste in Omaha, Nebraska. Aceste porecle le-a castigat pentru ca toate analizele, declaratiile si previziunile sale sunt imediat urmate de reactii pe piata de investitii. Este cel mai de succes investitor din lume, un mare magnat si un filantrop – el si-a donat 99% din avere catre cauze filantropice, in special prin Fundatia Gates.

Este al treilea cel mai bogat om din lume in acest moment si unul dintre cei mai influenti oameni fiind respectat si apreciat nu doar pentru succesul sau financiar, ci si pentru intelepciunea lui.

Warren Buffet impreuna cu presedintele SUA - Barack Obama; Wikimedia

Acestea sunt cele mai cunoscute 10 porunci personale ale lui Warren Buffet:


1.
Regula numarul 1 – Nu pierde bani niciodata. Regula numarul 2 – Nu uita niciodata regula numarul 1.

2. Despre venituri: Sa nu depinzi niciodata de un singur venit! Fa investitii ca sa creezi o a doua sursa de venit.

3. Despre cheltuit: Daca cumperi lucruri de care nu ai nevoie, curand va trebui sa vinzi lucruri de care ai nevoie.

4. Despre economisire: Nu economisi ceea ce iti ramane dupa cheltuit, cheltuieste surplusul pe care il ai din economisit.

Foto: Warren Buffet; Flicr - Fortune Live Media

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

5. Despre riscuri: Nu testa niciodata adancimea unui rau cu ambele picioare.

6. Despre investitii: Nu pune nicioadata toate ouale intr-un singur cos.

7. Despre asteptari: Onestitatea este un dar extrem de scup. Nu te astepta la onestitate din partea oamenilor de duzina.

8. Despre reputatie: Iti ia 20 de ani sa iti construiesti o reputatie si 5 minute sa o distrugi. Daca te-ai gandi la acest lucru, ai face lucrurile diferit.

9. Despre cumparaturi: Cumpara-ti doar acele lucruri care te-ar face fericit/a sa le detii si daca piata s-ar inchide pentru 10 ani si n-ai mai putea sa iti cumoeri nimic.

Cea mai importanta porunca personala:

10. Despre viata: Cand ajungi la varsta mea iti masori succesul in viata dupa cat de multi oameni dintre cei care vrei sa te iubeasca, te iubesc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri