Angelina Jolie: Mesajul unei femei puternice catre alte femei care se confrunta cu boala!

12:03, 26 Martie 2015 publicat în Social 74 share-uri

Angelina Jolie a scris un nou editorial pentru publicatia americana New York Times in care detaliaza starea ei de sanatate si alegerile medicale pentru care a optat, in lupta cu cancerul, informatii care spera sa fie folositoare pentru toate femeile ce trec prin momente grele.

Actrita americana Angelina Jolie a suportat recent o interventie chirurgicala de extirpare a ovarelor, dupa ce medicii au detectat in organismul ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer.

Am trecut prin ceea ce imi imaginez ca au trecut si au simtit mii de alte femei", spune in acel articol Angelina Jolie, in varsta de 39 de ani. "Mi-am spus mie insami sa raman calma, sa fiu puternica, si ca nu am niciun motiv sa cred ca nu voi trai suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescand si pentru a-mi cunoaste nepotii. (Kudika.ro)

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...
  • Din editorialul scris de Angelina Jolie emana forta, acceptarea vietii asa cum este ea, cu incercarile sale si aumarea fiecarei decizii pe care o luam in fata grelelor incercari. De acolo, de la inaltimea celebritatii sale, Angelina Jolie ne arata ca este o femeie ca oricare alta. – „Nu este usor sa luam aceste hotariri. Dar este posibil sa privim cu capul sus, orice problema de sanatate. Poti sa cauti sfaturi, poti sa inveti despre optiunile pe care le ai si ceea ce este bine pentru tine. A sti inseamna putere.” - Angelina Jolie.

MI-AM PIERDUT MAMA, BUNICA SI MATUSA DIN CAUZA CANCERULUI

"Eu mi-am pierdut si mama, bunica si matusa din cazua cancerului (...) Nu este posibil sa indepartez toate riscurile, de altfel raman predispusa la cancer. Voi cauta cai naturale ca sa imi intaresc sistemul imunitar. Ma simt feminina, si ancorata in deciziile pe care le fac pentru mine si pentru familia mea. Stiu ca ai mei copii nu vor spune niciodata, Mama a murit de cancer ovarian. (…)
Un simplu test de sange a relevat faptul ca am la randul meu o mutatie BRCA1 a genelor. Ceea ce imi dadea un 87% risc de a dezvolta cancer la san si 50% risc de a dezvolta cancer ovarian”, detaliaza Jolie.

Am vrut ca si alte femei sa afle despre aceste optiuni. Am promis ca voi comunica toate informatiile care pot fi folositoare, ca voi vorbi inclusiv despre urmatoarea mea operatie de preventie, indepartarea ovarelor si a tuburilor falopiene”.

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...
  • Editorialul scris cu multa sinceritate de Jolie in New York Times a urmat acestei interventii. Una dintre frazele esentiale din textul scris de Jolie este aceasta: „Lucrul frumos in legatura cu astfel de momente in viata este acela ca e incarcat de multa claritate. Stii de ce traiesti si ceea ce conteaza. Este polarizator si este linistitor.”

„Planuiam acest lucru de mai mult timp. Este o operatie mai complexa decat masectomia, dar efectele sunt cu mult mai severe, pentru ca o pune pe femeie in menopauza fortata. Asa incat m-am prgatit emotional si psihic, discutand optiunile cu doctorii, cautand medicina alternativa si analizand hormonii mei pentru inlocuiri de estrogen si progesteron”.

(…)Am trecut prin ceea ce imi imaginez ca au trecut si au simtit mii de alte femei. Mi-am spus mie insami sa raman calma, sa fiu puternica, si ca nu am niciun motiv sa cred ca nu voi trai suficient de mult pentru a-mi vedea copiii crescand si pentru a-mi cunoaste nepotii".

M-am dus la acelasi chirurg care a tratat-o pe mama. Ultima data cand am vazut-o a fost ziua in care mama a murit si s-a emotionat cand m-a vazut: „Arati exact ca ea”. Am inceput sa plang. Dar ne-am zambit una alteia si am cazut de acord ca suntem acolo ca sa facem fata oricarei probleme si hai sa o rezolvam.

In cazul meu, medicii pe care i-am intalnit au fost de acord ca a-mi indeparta tuburile falopiene si ovarele este cea mai buna optiune, pentru ca din cauza acestei gene BRCA, trei femei din famila mea au murit de cancer.

Acum sunt in menopauza. Nu voi mai putea sa am vreodata copii si ma astept si la alte schimbari fizice. Dar ma simt linistita cu orice ar urma, nu pentru ca sunt puternica, ci pentru ca acesata este o parte a vietii. Nu e nimic care sa sperie.

Empatizez profund cu fiecare femeie pentru care acest moment a venit foarte devreme in viata, inainte sa isi fi avut copiii. Situatia lor este mai grea decat a mea. Am aflat ca exista si optiunea pentru femei de a-si indeparta tuburile falopiene, dar de a-si tine ovarele si astfel de a-si mentine abilitatea de a vea copii si de a nu intra in menopauza. Sper ca ele cunosc acest aspect.


Nu este usor sa luam aceste hotariri. Dar este posibil sa privim cu capul sus, orice problema de sanatate. Poti sa cauti sfaturi, poti sa inveti despre optiunile pe care le ai si ceea ce este bine pentru tine. A sti inseamna putere".

Anjelina Jolie a publicat acest editorial in New York Times - 24 martie 2015

Foto dr.: Angelina Jolie

Foto homepage: Shutterstock.com; Angelina Jolie

Iti recomandam si:

Mastectomia - condamnare sau salvare?

Scrisoarea lui Brad Pitt despre Angelina Jolie

Drama Angelinei Jolie: Un semnal de alarma pentru toate femeile


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri