12:03, 26 Martie 2015 publicat în Social 11 share-uri

Exemplu de buna practica non-sexista urbana: Municipalitatea capitalei Italiei a decis sa interzica reclamele stradale care folosesc corpurile femeilor in mod sexist, pentru a vinde diverse servicii sau produse!

"Municipalitatea Romei declara razboi publicitatii care aduce ofensa femeilor. Nu vor mai fi afise publicitare care se folosesc de corpul femeiesc pentru a vinde ochelari, jeansi sau rosii decojite.", scrie publicatia italiana Corriere della Sera.


Citeste si:
Tendințele pentru 2021. Stiți ce nu trebuie să vă lipsească din...
Tendințele pentru 2021. Stiți...
  • "Spatiile publictare vor putea fi vandute doar celor care respecta regulile - a explicat primarul Ignazio Marino - corpul femeii nu poate fi asociat imaginilor care le echivaleaza un obiect in maniera sexista".

„Anumite mesaje publicitare pe care noi le consideram normale, cu femei care stau in fata aragazului sau pe pat, transmit de fapt o imagine despre femei care nu este normala si nu corespunde realitatilor din familii”.
«Certe pubblicità che noi consideriamo normali, con le donne che stanno ai fornelli e tutti gli altri sul divano, danno invece un’immagine della donna che non è normale e non corrisponde alla realtà delle famiglie».

"Cred ca este just sa facem sa dispara de pe toate strazile Romei mesajele sexiste si violente. In capitala si in restul tarii." - Ignazio Marino, fost chirurg si actualul primar al Romei.

Citeste si:
Poate plânge și cea mai puternică femeie? Mirela Retegan, invitata...
Poate plânge și cea mai...

Noi speram ca mesajul lui Marino sa se faca auzit si in Romania si in toata Europa.

Noul regulament va interzice si publicitatea care lezeaza libertatile individuale si drepturile ce au legatura in particular cu orientarea sexuala si identitatea de gen, mai arata publicatia italiana Corriere della Sera.

Vezi cum se manifesta discriminarea urbana la adresa femeilor din Bucuresti: Vezi pe HARTA: Cum sunt discriminate femeile in Bucuresti

Asteptam masuri si la Bucuresti!

via www.facebook.com/DiscriminariUrbane


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri