16 Martie 2015 publicat în Social 10 share-uri

Cazul unei tinere care a povestit cum a fost agresata sexual si talharita in Bucuresti, de catre un taximetrist ne-a facut sa simtim fiori reci. Da! Agresiunea sexuala la adresa femeilor este o realitate. Da, este o realitate nerecunoscuta in Romania iar o voce comuna care sa condamne aceste agresiuni ne lipseste.
  • ”Cand mai multa lume iti zice sa mergi acasa ca esti beat, poate ar fi cazu sa asculti sfaturile, pentru ca oamenii chiar au dreptate.

Fara suparare, dar in nicio tara civilizata problema nu se pune asa, anume ca femeia o cauta. Nu ti-ai pus feministele in cap, ci femeile (toate, care au ceva IQ mai mare in cap). Desigur, la acest set de mentalitati imi imaginez si "locul femeii e la cratita", "eu merg la serviciu si aduc banu' in casa, iar femeia sa ma asculte" si multe altele.

De aia in Romania rata violurilor e mica, pentru ca mai sunt si politisti care le mai iau la misto pe femei daca ajung sa declare ca au fost violate. Iar cativa politisti gandesc la fel ca tine. Pe acelasi principiu functioneaza si raportarea violentei domestice in Romania.

Nu ma mira ca, cu asemenea mentalitati, Romania e codasa Europei la multe capitole.”– Andrei Macavei, comentariu pe blogul lui Dorombach.

  • „Cristi Dorombach sa iti fie rusine! Daca ai facut asta pentru vizibilitate si sa atati putin lucrurile pe pagina ta, sa iti fie rusine! Daca ai facut asta pentru ca tu chiar crezi ce ai scris, sa iti fie rusine! Daca tu crezi ca o fata care iese in oras vrea automat si neaparat sa faca sex, sa iti rusine! Daca tu crezi ca o femeie intra in calduri si ia orice barbat care ii iese in cale, sa iti fie rusine! Daca tu crezi ca o femeie suna de drag la 112 sa reclame o agresiune, sa iti fie rusine! Daca tu crezi ca agresiunile asupra femeilor sunt scuzabile si ca ele si le merita sa iti fie rusine!” – Andreea Molocea, feminista

De asemenea, in urma postarilor sale misogine, bloggerul Piticu si-a pierdut un contract de colaborare cu firma Guinness.

Deci se poate! Iar curajul fetei de a lua atitudine, de a vorbi si de a ne trezi pe toate sip e toti la realitate, ar trebui admirat. In acelasi timp, trebuie sa dea voce tuturor femeilor care au avut episoade de violenta sexuala la adresa lor! Sa vorbim, fetelor!

Desfasurarea evenimentelor via B365.ro:

O tanara de 23 de ani a povestit ca vineri, 28 februarie, in jurul orei 03:40-03:50 dimineata, a luat un taxi din Centrul Vechi. Fata a fost dusa de taximetrist in apropierea Lacului Ciurel. Acolo, taximetristul a agresat-o sexual pe fata, incercand sa o violeze, apoi a talharit-o, luandu-i geanta, telefonul si actele. Faptele au fost povestita de tanara printr-o scrisoare deschisa publicata de Centrul Filia.

Taximetristul a fost retinut, fiind incatusat chiar in centrul Capitalei, in fata magazinului Unirea, dupa ce a fost identificat de fata, care s-a intors de curand din Italia. Taximetristul se numeste Vasile Anghelescu si are 35 de ani. Anghelescu a fost prezentat, ieri, in fata magistratilor, cu propunerea de arestare preventiva pentru acuzatia de talharie in forma calificata.

Anchetatorii au reusit sa recupereze actele fetei, care se aflau in geanta pe care taximetristul a luat-o, pentru ca acesta le-a aruncat pe un teren viran, din apropiere de Calea Grivitei. In plus, cand suspectul a fost retinut s-a aflat ca acesta nu a lucrat niciodata la firma Speed Taxi, ci la o alta, Sprinter, care activeaza ilegal si de la care Anghelescu a plecat si a predat masina in seara zilei in care s-a petrecut incidentul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri