16 Martie 2015 publicat în Social 10 share-uri

Cazul unei tinere care a povestit cum a fost agresata sexual si talharita in Bucuresti, de catre un taximetrist ne-a facut sa simtim fiori reci. Da! Agresiunea sexuala la adresa femeilor este o realitate. Da, este o realitate nerecunoscuta in Romania iar o voce comuna care sa condamne aceste agresiuni ne lipseste.

Totusi, faptul ca un blogger a indraznit sa scrie un articol extrem de misogin prin care explica el cum ca de fapt fata si-ar fi dorit sa treaca prin acele momente de oroare (fiind in cautare de sex – ca doar ce poate face o femeie sambata seara in Centrul Vechi?!) a trezit opinia publica adormita si bloggerul Piticu a fost realmente terfelit pentru ca a indraznit sa mai vina cu o viziune retrograde si sexista.

”A ok, sa va explic eu povestea cu tipa cu taximetristrul de pe internet ca n-ati inteles-o. Tipa se face prastie in centrul vechi si are chef de sex, ca de asta iesise in oras. Nu agata pe nimeni potent acolo sau suficient incat sa se ridice la nivelul ei, asa ca se suie in primul taxi gasit in fata. In ideea ei crede ca ala e speed. Se da la sofer, ii propune, ala se duce cu ea pe coclauri. Cine naiba sofer de taxi refuza o partida de sex cu o clienta, probabil nici bani n-avea.”, scria bloggerul.

Iata ce a povestit fata:


„Am urcat in taxi sperand ca voi ajunge repede, eram obosita si somnoroasa.
Am urcat in spate, asa fac mereu… am comunicat adresa si am inceput sa-mi planific activitatile si programul pentru duminica. Nu am vorbit cu taximetristul, a fost o calatorie lejera, la inceput. Cand am ajuns aproape de pasajul Basarab, am scos 100 de lei si am intrebat cat ii datorez, Taximetristul a spus ca nu are marunt si am ras spunand ca nu pot plati cu cardul. Spunea ca trebuie sa schimbam banii sau sa gasim un bancomat, iar in loc sa opreasca la non-stop, a apasat pe acceleratie (...) A coborat si a deschis portiera din spate, bloca iesirea cu corpul lui si spune sa-i fac sex oral. Eu nu ma mai puteam misca. A venit langa mine, pe bancheta din spate. El vorbea, eu nu auzeam si nu vedeam nimic, simteam doar frica de moarte… ma durea in piept, simteam un gol, nu puteam respira normal.


Stiu doar ca sentimentul a venit brusc, cand ma ameninta. Daca drumul mi s-a parut foarte scurt, cand statea langa mine mi s-a parut o eternitate. Incercam sa-mi spun in gand ca totul va fi bine, dar nu ma puteam gandi decat la suferinta parintilor mei daca m-ar pierde si la faptul ca am doar 23 de ani, o viata inainte. Mi-am dat seama ca nu pot sa fac nimic, el avea toate avantajele. Am inceput sa-i spun calm sa ma lase sa ies afara, sa respir putin aer ca imi este rau, iar dupa o sa-i fac tot ce vrea si cum vrea. Ma gandeam ca afara am mai multe sanse sa-i produc un prejudiciu suficient de puternic ca sa am timp sa fug, nu conta unde, doar sa ma aflu cat mai departe. Dupa ce am insistat si l-am rugat de mai multe ori, a iesit din masina si m-a lasat si pe mine sa ies. In momentul urmator, am auzit motorul si am vazut ca pleca… a plecat cu viteza si a disparut din peisaj… cu telefonul, geanta, actele… am ramas in mijlocul pustietatii singura, fara mijloace de comunicare, fara sa pot striga dupa ajutor, dar totusi, eram vie..."

Reactii la postarea bloggerului Cristi Dorombach alias Piticu

  • "Mass-media si formatorii de opinie ar trebui sa fie solidari cu victimele agresiunilor sexuale. Este foarte important acest lucru. Nimic nu legitimeaza o agresiune sexuala. Aceste argumente nu au niciun temei: de ce a umblat noaptea pe acolo, poate ca era sub influenta bauturilor alcoolice, probabil ca ea a vrut, ea a initiat. Repet, nimic nu legitimeaza o agresiune sexuala. Ceea ce a facut acel taximetrist este o fapta penala si trebuie tratata ca atare. Domnul blogger face un mare deserviciu supravietuitoarelor violentelor sexuale. Tendinta de a trivializa, de a rade, de a face glume despre violentele sexuale, de a minimaliza astfel de traume nu face decat sa ne arate ca traim in continuare intr-o societate misogina. Asta dovedeste acest domn blogger.", a declarat Andreea Braga, activista pentru drepturile femeilor si presedinta Centrului Filia.
  • "Bineinteles, orice om normal ar fi fost revoltat de acest caz. Pentru ca nu ai cum sa nu te gandesti ca acelasi lucru s-ar putea repeta, iar data viitoare s-ar putea sa fie vorba chiar de o persoana apropiata. Nu exista nicio justificare pentru felul in care s-a comportat taximetristul. Violul & agresiunea sexuala NU au nicio justificare, in nicio situatie, in niciun context, in nicio circumstanta. Dar, de dragul controversei, despre care stim cu totii ca daca esti blogger se masoara in trafic, sau din pura prostie, Piticu (Cristi Dorombach) s-a trezit sa gaseasca justificari taximetristului si aproape sa-l scoata pe el ca fiind adevarata victima". - Metropotam.ro


Foto homepage: Shutterstock.com; barbat, barbat care plange


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri