3 / 5

Andreea Molocea - eveniment unic in istoria umanitatii!

Mie imi place Eve Ensler. Mi-a placut de cand a scris Monoloagele vaginului, mi-a placut sa o ascult in conferintele TED, mi-a placut sa ii urmaresc actiunile de pe 14 februarie din ultimii 15 ani. Anul acesta imi place si mai mult de ea, pentru ca anul acesta de 14 februarie, Eve a reusit sa motiveze oameni din toate colturile lumii sa danseze impotriva violentei asupra femeilor.

Se spune ca vor fi peste 1 miliard, iar eu voi fi inca o femeie care se va alatura acestui grup urias de persoane. One Billion Rising este o revolutie, o revolutie dansanta. E pentru prima oara cand aproape simt ca pe o vibratie suroritatea si solidaritatea. E ca si cum atunci cand spui „un miliard de oameni vor bate cu picioarele in pamant si vor dansa” ai spate, nu te mai simti singura. Ca si cum pamantul intreg va vibra impotriva violentei asupra femeilor. Se petrece ceva absolut incredibil, absolut uman, un soi de stare emotionala dublata de credinta in principii si in schimbare.

Se intampla ca incep sa am din nou speranta in oameni, in bine, in frumos, in iubire. Atunci cand pui o intrebare simpla precum „Vrei sa te implici si tu cu mine in One Billion Rising?” este urmata de raspunsuri pozitive de la oameni din diferite domenii, de peste tot, cand primesti mesaje care te anunta ca „Facem si noi un event la Timisoara/ Busteni/ Maguri/ etc” cand femei de peste tot se solidarizeaza, cand parca toate vocile devin una este magic. Nu am alt cuvant mai potrivit pentru frumusetea pe care oamenii o pot crea atunci cand se alatura unii altora si se solidarizeaza decat magic.

Oricine poate face un event. Chiar la el acasa, la el in camera, la job, la biblioteca, la cumparaturi. Scrie un mesaj frumos de solidaritate si trimite-ni-l pe Facebook. Fa un video in timp ce dansezi pe melodia campaniei “Break the Chains” si trimite-ni-l. Sau aduna mai multi prieteni, rude, vecini si danseaza in parc, pe strada, in scara blocului, in parcare, nu stiu, oriunde! Sa impartim bucuria eliberarii.

 Break the Chain:

Acest eveniment are ceva aproape mistic in el, de purificare, de inceperea unei noi perioade in care violenta asupra femeilor va deveni vizibila, va deveni subiect de dezbateri publice. De aceea cred ca e o revolutie, de aceea cred ca Gandhi ar fi cu noi asa cum e Dalai Lama.

Fiti si voi parte a acestui moment. E unic in istoria umanitatii, nu-l ratati.

 

Andreea Molocea este feminista, vice-presedinta a Centrul de Studii Curriculare si Studii de Gen Filia si doctoranda in cadrul SNSPA.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri