A darui… Ceea ce prisoseste unei familii sau gospodarii, dar este in buna stare, poate fi adus la MAGAZINUL SOCIAL GRATIS, de unde va putea fi colectat de persoanele in nevoie, pe baza unor evidente clare.

Magazinul comunitar gratis este un proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Am apreciat aceasta initiativa si de aceea consideram ca este o informatie pe care trebuie sa o impartasim publicului Garbo.ro, ca exemplu de mobilizare comunitare unde cu totii putem contribui!

  • „Proiectul pilot MAGAZINUL COMUNITAR GRATIS, care, pe de o parte, tinteste sa reduca tendintele consumatoriste, intr-o perspectiva durabila a dezvoltarii si cresterii calitatii vietii, si pe de alta parte, sa sprijine persoanele si familiile defavorizate, prin punerea la dispozitia acestora a obiectelor daruite de altii, in mod absolut gratuit”, aflam prin intermediul paginii de Facebook a Directiei.

„Pana in prezent, in municipiul Bucuresti nu a existat un sistem coerent de colectare si distributie de lucruri folosite si functionale, unde cetatenii Capitalei sa poata aduce aceste obiecte, pentru fi reutilizate, fie ca este vorba de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Un prim pas a fost facut in acest sens prin proiectul Spitalul de Jucarii, care a colectat si igienizat, daruind inapoi, pana acum, aproximativ 6.000 de jucarii folosite. De aceea, s-a nascut proiectul pilot MAGAZINUL COMUNITAR GRATIS, care, pe de o parte, tinteste sa reduca tendintele consumatoriste, intr-o perspectiva durabila a dezvoltarii si cresterii calitatii vietii, si pe de alta parte, sa sprijine persoanele si familiile defavorizate, prin punerea la dispozitia acestora a obiectelor daruite de altii, in mod absolut gratuit. Gratuit, adica fara sa plateasca bani.

Ce trebuie sa faca cei care primesc lucruri gratis:

Trebuie  sa aprecieze lucrul oferit prin prestarea unei ore de munca voluntara in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS. Astfel, ceea ce prisoseste unei familii sau gospodarii, dar este in buna stare, poate fi adus la MAGAZINUL SOCIAL GRATIS, de unde va putea fi colectat de persoanele in nevoie, pe baza unor evidente clare. Pentru inceput, in magazin, avem obiecte de imbracaminte pentru femei si copii mici, jucarii, vesela, toate donate de dvs. catre Directia Generala de Asistenta Sociala.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

 Mai aflam ca: pentru organizatiile care lucreaza cu copii, Directia poate pune la dispozitie un numar mare de jucarii. Copiii care vor dori jucarii din Magazinul Comunitar gratis, dar ai caror parinti nu sunt dispusi sa presteze ora de munca voluntara, vor primi jucaria dorita, cu conditia sa citeasca/deseneze/coloreze cel putin 30 minute in biblioteca Complexului!

  • Magazinul comunitar gratis functioneaza in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS din str. Turnu Magurele, nr.17, sector 4, cum intrati pe Aleea Ciceu prima cladire in dreapta. Incepand de joi, 5 iunie, programul va fi 9-16. Suplimentar, lucrurile de donat pot fi lasate la sediul DGASMB, din strada Foisorului nr.56-58, sector 3, program non-stop. -  Informatie via Directia Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.
  • Da si tu mai departe aceasta informatie! Exista oameni cae au nevoie de ajutorul nostru!

Foto fr si main: By Thinglass /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri