13 Ianuarie 2014 publicat în Social 34 share-uri

Parintii terorizati de catre o invatatoare care le cerea tot felul de onorarii au indraznit sa o dea pe aceasta in vileag, cu ajutorul unei filmari cu o camera ascunsa.

In urma presiunii mediatice invatatoarea va fi demisa, dar ne este cat se poate de clar faptul ca dezbaterea trebuie sa ramana vie. Profesoara nici macar nu se considera vinovata - "Nu este vinovata si nu se simte vinovata. Nu are de ce sa-si dea demisia", a declarat avcatul acesteia.

Preluam o parte din comentariul facut de catre Radu Herjeu, pe blogul sau – Parerea unui om obisnuit:

„Sigur, nu e un secret pentru nimeni ca in scolile de la noi exista, si nu de ieri, acest obicei al cadourilor pentru profesori. Acele “atentii” camuflate bine si oferite sub pretextul sarbatorilor sau a finalurilor de semestru sau de an. Am auzit de oameni care cumpara masini profesorilor copiilor lor. Altii sunt mai modesti: bijuterii de aur, parfumuri scumpe sau genti de fite. Florile sunt deja banale si, daca-ti trimiti urmasul cu un buchet la scoala, risti ca un specimen precum cel din film sa i-l bage pe gat. Dupa ce a verificat, desigur, sa nu fie ascuns printre petale vreun pandantiv stralucitor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Deci, se stie de astfel de practici. Toata lumea le tolereaza si le perpetueaza, din lasitate, din interes, din comoditate, din snobism, din grandomanie, din traditie, din mila pentru bietii dascali care au salarii mici si nu-si permit… Dar pana acum, eu, cel putin, nu fusesem martorul unui astfel de moment. In care o angajata a statului sa stearga pe jos cu niste oameni pentru ca nu au invatat sa traiasca in Romania. In Romania ei si a celor ca ea. Niste “ticalosi” care si-au vrut odraslele la scoala de fite, dar fara sa fie dispusi sa se conformeze regulilor care o guverneaza. Neoficial, desigur!

Aceasta aratare este chintesenta jegului omniprezent in toata societatea, din care calitatile ancestrale ale acestui popor se chinuie sa iasa la lumina, in majoritatea cazurilor, insa, inutil. Le ineaca o clisa de tupeu, agresivitate, mahalagism, voracitate, putreziciune morala, ipocrizie, lipsa de scrupule.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Cel mai obscen nu este faptul ca cere spaga. Ci ca ridica acest lucru la rangul de gest FIRESC. Si foloseste ca argument, coexistenta intr-un spatiu geografic in care acesta reprezinta normalitatea. Iar culmea tupeului ordinar e in aceasta fraza: “Copiii vostri, in schimb, o sa fie niste saraci in suflet”. (…)
“Balcanismul” nu se transmite prin gene. Ci prin educatie. Prin intermediul unor virusi periculosi ca aceasta individa imunda!

PS. Stiu ca nu toti dascalii sunt asa! Dar ignorarea colegilor care se comporta astfel ii face pe unii complici la disolutia sistemului de invatamant din Romania”, spune Radu Herjeu.


Cum comentati acest subiect? Care sunt experientele voastre si ce credeti ca ar trebuie sa facem pentru stoparea unei asemenea stari de fapt?

Colega noastra Raluca Mateiu a facut si ea un comentariu patimas cu privire la actualitatea romaneasca:

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

"O individa scelerata este cercetata penal pentru ca a cerut cu nesimtire cadouri costisitoare de la parintii elevilor ei, punand la bataie abilitati de lider comunist pentru care ar crapa de invidie (daca n-ar fi deja gata crapat) si bietul Ceausescu. Un alt batranel antipatic, intamplator tot fost presedinte, isi dezmosteneste cu seninatate propria creatie, la fel de intamplator bagata momentan la o noua runda de table in puscarie. SUA isi trimite reprezentanti sa arate cu degetul elefantul din camera Romaniei: justitia pe butuci. Cu toate astea, o tara intreaga devoreaza munti de popcorn si kilograme de unghii roase urmarind in deschiderea principalelor jurnale de stiri (si nu numai) o miscare de marketing jenanta a fratelui mai mic al lui Busu de la meteo si a papusii lui gonflabile. Si, daca ar fi fost o strategie atent construita in scopul reeditarii unor scandaluri asemanatoare de pe alte meleaguri, as fi putut sa pun interesul pe seama unui studiu de caz autohton. Dar nu, e doar o copie proasta, chinezeasca, de tipul treningurilor "Adibas" si "Upma", cu miros de naftalina. Mno, bafta noastra ca n-avem probleme mai importante ca nu stiu cum ne-am fi descurcat, Doamne iarta-ma!"

Leagăn pentru toată copilăria MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri