10 Ianuarie 2014 publicat în Social 443 share-uri

Documentarul trilogie Wild Carpathia, realizat de catre canalul britanic TRAVEL este cel mai cunoscut si mai apreciat documentar despre Romania. Stilul in care Charlie Ottley, cunoscutul realizator Travel, calator si scriitor, prezinta tara noastra este realmente unic. Imaginile si cuvintele lui Ottley te fac realmente sa te indragostesti de valorile din aceasta tara.

Sunt povesti despre tara noastra pe care le auzim prea rar povestite si pare surprinzator ca un strain este acela care are capacitatea de a releva, atat pentru noi, cat si pentru intreaga lume, frumusetea de poveste a Romaniei.

Chiar daca actualitatea tine in prim-plan stiri care amintesc despre fobia britanicilor de rand fata de romani, se pare ca tot britanicii sunt aceia care au adus recent, cel mai frumos omagiu Romaniei, prin realizarea unui documentar superb care face inconjurul lumii – Wild Carpathia (Carpatia salbatica).

Foto: Shutterstock.com; padure in Transilvania, padure de munte in Transilvania

Documentarul a aparut si pe YouTube si are sute de mii de afisari, cat si comentarii foarte frumoase, care recunosc unicitatea a ceea ce se regaseste in Romania. Poate ca marele nostru defect, al celor care locuim intre aceste granite, este acela ca nu avem capacitatea de a aprecia valorile pe care le detinem. Nu stim sa le vedem, nu stim sa le apreciem, nu stim sa le aratam celorlalti… Nu stim sa le lasam sa faca parte din noi insine si sa ne defineasca ca neam si ca indivizi.

Turma de oite in Transilvania, foto Shutterstock.com; Transilvania, turma de oi

Charlie Ottley ne ajuta, da, chiar si pe noi romanii, sa descoperim regiuni extraordinare, cu sate medievale, manastiri vechi, traditii istorice si locuri de o frumusete care iti taie rasuflarea. Pornind din Transilvania, cu natura sa uluitoare, pana in Delta Dunarii, primim o perspectiva cu adevarat unica a unui peisaj care nu a suferit modificari timp de mii de ani si unde locuiesc inca lupi, rasi si cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa, scrie Travel.

Foto main: Shutterstock.com, peisaj, peisaj in Romania, peisaj de munte, Muntii Retezat

Vizioneaza documentarul pe pagina 2 a acestui articol >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri