‘Cazul Dana Blandu’, invatatoare care cerea cadouri-spaga parintilor. Cum comentati?

12:01, 13 Ianuarie 2014 publicat în Social 38 share-uri

Parintii terorizati de catre o invatatoare care le cerea tot felul de onorarii au indraznit sa o dea pe aceasta in vileag, cu ajutorul unei filmari cu o camera ascunsa.

Stirea tine prima pagina a publicatiilor deja de doua saptamani, pentru ca scoate la lumina o stare de fapt pe care o toleram, desi in adancul sufletului ne revolta pe toti.

Prima inregsitrare cu invatatoarea spagara a aparut chiar in a treia zi de Craciun, pentru ca la sfarsitul saptamanii trecute sa mai apara o filmare cu aceasta, jignindu-i pe parinti si cerand onorarii fara cea mai mica urma de respect sau etica. Invatatoarea Dana Blandu de la Scoala nr. 10 Maria Rosetti din Capitala ii trateaza pe parintii copiilor de la clasa ei cu un aer dominator si o aroganta incredibile:

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

„Invatatoare: Cine are putere, care din voi aveti putere sa va duceti la clasa cu o cafea si o ciocolata... cu un cadou de 5 lei? Eu vreau doar sa stiu cine se duce? Vreau sa-mi spuneti un nume in plen la sedinta sa vad si eu cine comenteaza si cine efectiv saboteaza evenimentul... Eu nu stiu cine are curaj sa se duca cu un asemenea cadou”. (via Realitatea)

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Sa urmaresti aceasta filmare este de-a dreptul socant! Aproape ca nu stii cum sa reactionezi. Brusc incepi sa realizezi care este sistemul “valoric” al societatii in care traim. Cum este posibil ca un cadru didactic sa ridice asemenea pretentii? Cum este posibil sa nu ramanem oripilati si sa nu vrem sa ne opunem unei astfel stari de fapt, amendand prin toate metodele un asemenea comportament care s-ar parea ca ne defineste ca societate!? Practicile nu ne sunt straine atunci cand intram in contact cu diverse medii de activitate din Romania, au devenit insa atat de familiare, incat se pare, nu mai stim nici macar sa ne revoltam iar “noroiul” se extinde precum argintul viu si, de cele mai multe ori, “inchidem ochii”.

Mai mult decat problema sistemului spagar din Romania, ne punem si problema modului cum de astfel de personaje ajung sa lucreze in Invatamant, acolo unde principala responsabilitate a unui dascal este aceea de a instrui viitori oameni mari. Din toate punctele de vedere.

Foto homepage: Shutterstock.com; mita, spaga


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri