Numarul de zile suplimentare pe care femeile trebuie sa le lucreze pentru a castiga o suma echivalenta cu cea obtinuta de barbati este, in prezent, de 59 de zile.

Numarul de zile suplimentare pe care femeile trebuie sa le lucreze pentru a castiga o suma echivalenta cu cea obtinuta de barbati este, in prezent, de 59 de zile, potrivit celor mai recente cifre publicate de Comisia Europeana care atrage atentia asupra acestui aspect prin proiectul Ziua europeana a egalitatii salariale 2013.

Datele mai arata ca diferenta de remunerare intre femei si barbati a fost, in medie, de 16,2 % in 2010. Aceste date confirma o usoara tendinta descrescatoare fata de anii anteriori, cand procentul respectiv era de aproximativ 17 % sau chiar mai mare.

„Ziua europeana a egalitatii salariale ne reaminteste faptul ca femeile se confrunta in continuare cu disparitati in ceea ce priveste conditiile de remunerare pe piata muncii. Diferenta de remunerare a scazut in ultimii ani, insa nu avem motive de bucurie. Exista in continuare disparitati substantiale in acest sens, o mare parte a acestei evolutii fiind determinata de fapt de o scadere a remuneratiilor barbatilor mai degraba decat de cresterea salariilor femeilor”, spune vicepresedintele Viviane Reding, comisarul UE pentru justitie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri