12:08, 8 August 2012 publicat în Social25 share-uri

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de cazuri de Tuberculoza: aproximativ 20.000 de persoane se imbolnavesc anual si 1.500 de persoane mor din cauza Tuberculozei.

Comunicat de presa

"In Romania, zilnic se inregistreaza 55 cazuri de tuberculoza si 4 persoane mor din aceasta cauza, adica intre 1200 – 1500 oameni pe an. Este ca si cum, am avea in fiecare an o revolutie sangeroasa ca cea din ’89 sau un cutremur devastator ca cel din ’77". (Dr. Silvia Asandi, Director General Fundatia Romanian Angel Appeal)

Citeste si:
1 din 10 români are diabet zaharat. Cât și ce știu ceilalți 9...
1 din 10 români are diabet...

Parteneriatul StopTB Romania lanseaza campania „Sta in puterea ta sa salvezi vieti! Actioneaza astazi pentru o Romanie fara Tuberculoza!”. Mesajele campaniei sunt adresate in principal ministrilor si membrilor Guvernului, parlamentarilor, autoritatilor de reglementare, functionarilor din sistemul de sanatate.

Scopul campaniei este informarea factorilor decizionali cu privire la masurile imperios necesare pentru controlul Tuberculozei (TB) in Romania si constientizarea, de catre autoritati, a raspunderii care le revine in adoptarea acestor masuri.

Citeste si:
Samsung a prezentat noile flagship-uri Note 20. Cum diferă de...
Samsung a prezentat noile...

Parteneriatul StopTB Romania este alcatuit din 18 organizatii, cu sprijinul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” – Programul National de Control al Tuberculozei (PNCT), al Biroului pentru Romania al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si al antropologului american Jonathan Stillo.

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul cazurilor de Tuberculoza

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de cazuri de Tuberculoza: aproximativ 20.000 de persoane se imbolnavesc anual si 1.500 de persoane mor din cauza Tuberculozei. Din cauza sub-finantarii cronice a Programului National de Control al Tuberculozei si a lipsei masurilor de suport social pentru pacientii cu Tuberculoza, Romania este in pragul confruntarii cu o problema majora de sanatate publica. Lasata nerezolvata, va avea efecte dramatice, pe termen lung, asupra populatiei, a sistemului de sanatate si a economiei.

Provocarea majora este reprezentata de Tuberculoza multi-drog rezistenta (TB-MDR) si cea extensiv rezistenta la tratament (TB-XDR), Romania situandu-se pe primul loc in Uniunea Europeana si in primele 18 tari cu incarcatura inalta de TB-MDR si TB-XDR din regiunea europeana a OMS. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania ar trebui sa diagnosticheze anual peste 1.000 de persoane cu TB-MDR. Cu toate acestea, doar 384 de persoane au fost diagnosticate in 2011. Cazurile nediagnosticate si netratate infecteaza, la randul lor, alte persoane, ducand la acumularea unui important rezervor de TB-MDR/XDR. Prin agresivitatea, durata lunga a tratamentului si sansele reduse de vindecare, Tuberculoza multi-drog rezistenta afecteaza profund si ireversibil viata pacientilor.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri