25 Iulie 2012 publicat în Social 25 share-uri

Cine sunt olimpicii Romaniei la Matematica? Si anul acesta, copiii care au fost la Olimpiada Internationala de Matematica s-au intors cu rezultate extraordinare:

Cine sunt medaliatii cu aur?

Ömer Cerrahoğlu

Ömer Cerrahoğlu este al treilea cel mai tanar medaliat cu aur din istoria Olimpiadei Internationale de Matematica; el a obtinut prima sa medalie cu aur la varsta de 14 ani si 80 de zile, in anul 2009. Ömer este considerat un copil prodigy, adica un copil care dezvolta prematur, abilitati extraordinare, in diverse domenii, in cazul lui fiind matematica. In acest moment, Ömer Cerrahoğlu studiaza la Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare.

Radu Bumbacea

Radu Bumbacea  Este absolvent al clasei a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti. Este castigator al olimpiadelor de matematica nationale inca din clasa a VIII-a. Aurul pare sa fie medalia care il urmareste pe Radu care a castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2011 si Kazakhstan 2010, scrie despre el, EVZ.

 Mai multe detalii despre olimpici: Romania a obtinut Locul I in Europa la Olimpiada Internationala de Matematica. Ei sunt cei care au reusit aceasta performanta!

Garbo iti mai recomanda si: 3 mari campioane din Lotul Olimpic Roman

Crina Coco Popescu, prima femeie care a atins cel mai inalt varf din Antarctica!

Aboneaza-te la Newsletterul Garbo.ro pentru a fi la curent si cu alte articole de interes pentru femei.

Foto homepage: By Sashkin /Shutterstock
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri