Pustoiaca de 16 ani si-a atins un mare vis. Iar pe noi ne face sa ne simtim extrem de mandri. Noi ce facem pentru ea?

Am intalnit-o pe Crina de doua ori si marturisesc ca este unul dintre cei mai deosebiti oameni cu care am intrat vreodata in contact. Mi-am spus atunci ca fata asta, incredibil de matura pentru varsta ei, dar in acelasi timp o copila frumoasa, isi va atinge toate idealurile.

Acum, Coco a devenit prima femeie care a urcat vreodata pe Muntele Sidley. Este o performanta uluitoare! Recordul ei va fi cu atat mai greu de doborat, cu cat a reusit sa fie prima femeie ajunsa pe varful Sidley la numai 16 ani.

Cu toate ca ne mandrim cu ea, cu toate ca aceasta pustoaica este "a noastra", Coco nu este deloc apreciata la adevarata valoare. Am mai scris si in alte dati ce eforturi colosale fac prietenii si familia pentru a gasi finantari pentru expeditii. E timpul sa fim mai atenti cu valorile noastre autentice, e timpul sa aratam ca romanii stiu sa investeasca in capacitati. Iata ce scrie Crina pe blogul ei:

"Sunt singura sportiva adolescenta din Romania cu performante omologate de World Records Academy, sportiva in activitate, care incearca sa faca performanta in continuare.

Ar trebui sa plec pe 28 martie in expeditie la Polul Nord pe schiuri ca parte a „Celor doi Poli pe schiuri” in acelasi an.

Pe data omologorii recordului meu nu am nici un sponsor, nici o finantare, nici macar bilete de avion. Ma antrevez pentru ca asa este modul meu de viata, dar cand sunt acceptata gratis la o sala de forta a unei structuri de stat mi se spune sa ma grabesc ca urmeaza sa vina sportivii.

Adica ce fac eu nu e sport, adica eu sunt tolerata, alpinismul de altitudine e bun numai pentru diplome si poze, un fel de „ursul din Sinaia”. Asta pentru ca sunt de la clubul meu privat, nu apartin nici unei structuri, nu am o sustinere anume, deci sunt asa, generic, a Romaniei. E magulitor dar ca sa plec la Polul Nord trebuie bani"...

Sper sa nu ne mai multumim doar cu onoarea ca aceasta tanara este romanca. Sper ca acest articol sa ajunga la inimile tuturor celor care pot ajuta o campioana sa ramana o campioana!

de Iulia Sima

Foto front si main: www.cocopopescu.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri