11 Iulie 2012 publicat în Social 41 share-uri

Pregatiti-va inimile pentru cel mai frumos eveniment sportiv al anului - Olimpiada de la Londra! Marele eveniment dedicat sportului se va desfasura in perioada 27 iulie - 12 august.

La cele 15 discipline sportive olimpice vom fi reprezentati de 104 sportivi, care vor fi insotiti de 58 oficiali, conform site-ului Comitetului Olimpic Roman. Ca sa va introducem in atmosfera Olimpica, vom flutura un tricolor simbolic - trei sportive care ne vor duce inimile la Londra.


Catalina Ponor

Catalina Ponor este una dintre cele mai iubite sportive din Romania. Ea face parte din lotul olimpic de gimnastica si este deja medaliata cu aur la Jocurile Olimpice din Atena (2004) unde a castigat medalia de aur cu echipa Romaniei de gimnastica si de asemenea, medalii de aur la barna si sol.

Povestea de perfomera a Catalinei este deosebita. Tanara de 24 de ani s-a retras din gimnastica timp de cativa ani, pentru a reveni fulminant la Bruxelles, unde s-au desfasurat anul acesta, Campionatele Europene de gimnastica. A castigat aici aur pe echipe, aur la barna si argint la sol. Dupa aceasta prestatie din luna mai, presa a scris cu incantare despre “renasterea unei campioane”.

Constanteanca se retrasese din activitate in anul 2007, dezamagita de lipsa de performanta de la lotul national al Romaniei. Ea se apucase de antrenorat, a experimentat o perioada si visul american si probabil se resemnase ca timpul ei ca sportiva s-a incheiat de mult. (Adevarul) Insa, intoarcerea la echipa nationala sub tutela cuplului de antrenori Octavian Belu – Mariana Bitang a insemnat pentru Catalina un nou triumf si o reconfirmare a valorii sale. (Adevarul)

Dupa aurul pe echipe de la Europenele din 2012, ne asteptam la o noua evolutie foarte frumoasa a fetelor, la Olimpiada de la Londra, iar Catalina Ponor este fara indoiala, lidera incontestabila a echipei Romaniei de gimnstica din care mai fac parte: Sandra Izbasa, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Larisa Iordache.

Foto: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri