13 Iulie 2012 publicat în Social 29 share-uri

'Femeia este cel mai mare mister al Universului', a afirmat recent si cunoscutul fizician Stephen Hawking. 'Femeile sunt un mister complet', considera Hawking.

Aceasta este una dintre cele mai vechi afirmatii cu privire la feminitate, pe care n-ar trebui totusi sa o idolatrizam. Barbatii sunt un mister la fel de mare pentru noi, in masura in care modul nostru de a fi, de a actiona si a reactiona, de a lua decizii, de a gandi, este un mister pentru ei. Femeile raman inca un mare mister si pentru ca in cultura omenirii s-a vorbit prea putin despre ele?

23 de curiozitati despre femei si feminitate

1. In limba romana, cuvantul 'femeie' provine din latinescul “familia” – familie.

2. Semnul biologic pentru sexul femeii, acel cerculet cu o cruciulita orientata in jos este simbolul planetei Venus. Simbolul este considerat a fi reprezentarea oglinjoarei zeitei romane Venus.

3. Venus este singura planeta din Sistemul nostru Solar cu nume de femeie.

Nasterea lui Venus - pictura de Sandro Botticelli; sursa Wikimedia

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

4. Potrivit unei legende Sumeriene, Universul a fost creat de o femeie, o zeita care se numea Tiamat. Acest rol al unei divinitati feminine nu este unic. Australienii aborigeni au si ei mituri care povestesc despre cum lumea a fost creata de catre o femeie.

5. Sanii femeii sunt mult mai mari decat sanii femelelor primate. Marimea proeminenta a sanilor femeii nu se datoreaza neaparat productiei de lapte, ci este mai degraba un rezultat al selectiei sexuale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri