1 Iunie 2012 publicat în Social 1 share-uri

Cine suntem noi, noi cei care acum ne traim maturitatea sperand ca vom reusi sa construim o lume mai buna? Am fost denumiti "Generatia cu cheia de gat". Copii crescuti cu greu, cu toate astea, copii responsabili in care parintii aveau incredere. Mai aproape de natura si mereu cu rasete sanatoase pe chip.

'Tom si Jerry/
cheama pompierii/
pompoierii na-u venit/
Tom si Jerry au mu-rit!'

Cine suntem noi, noi cei care acum ne traim maturitatea sperand ca vom reusi sa construim o lume mai buna? Am fost denumiti "Generatia cu cheia de gat". Copii crescuti cu greu, cu toate astea, copii responsabili in care parintii aveau incredere. Mai aproape de natura si mereu cu rasete sanatoase pe chip. Daca printre cititoarele si cititorii Garbo.ro se afla parinti ai copiilor din 'generatia cu cheia de gat', va multumim pentru oamenii maturi care am devenit astazi.

Generatia cu cheia de gat

Generatia cu cheia de gat ii reuneste pe toti cei care au copilarit in anii '70, '80, inceputul anilor '90 si care astazi reprezinta segmentul cel mai activ al populatiei. Sanda Nicola, realizatoare TV, a dedicat chiar un intreg concept de emisiune acestor oameni.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Latrecut.ro publica amintiri savuroase din “perioada rosie”:

Snurul - Snurul era pentru cheie precum castile pentru iPod. Snurul facea diferenta. Cei mai saraci aveau snur de ata groasa de canepa care te taia la gat. Sportivii aveau snur de tricolor, amintind intr-un fel de medalia luata de Nadia. Majoritatea facea greseala sa aiba snurul de la cheie confectionat din elastic. De ce greseala? Ca aia marii trageau de cheie si iti spargeau dintii. Fetele aveau snururi rosii. Baietii cu snur roshu erau fatalai, singura scuza fiind: E cheie lu’ sor’mea, bah!

Snurul avea gust. Tineti minte gustul sarat al snurului de cheie? Imi placea teribil, tin minte ca odata am supt un elastic gri si l-am scos din gura alb… Hehe!

Cheia - Asta era practic temelia! Aici se vedea cine esti si de unde. Aveai cheie banala insemna ca esti mutat in bloc de la inceput, toti aveau aceleasi yale, acelasi rand de chei. Aveai cheie mai veche? Atunci stateai la bunici si aia mari te puteau bate mai usor, bunicii nu sunt buni la sprint. Daca aveai norocul, dar ce zic norocul, privilegiul de a avea yala pe bile, deci cheie fara zimti insemna ca ai rude pe-afara, deci implicit aveai si guma si ciocolata, pepsi, nebunie curata!

Ctieste si: Tu cum ii explici copilului tau Comunismul? Artistul Stefan Constantinescu transforma trecutul in poveste


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri