16 Mai 2012 publicat în Social 101 share-uri

Traficul de fiinte umane reprezinta in acest moment una dintre cele mai des intalnite si raspandite crime. Traficul de fiinte este raspandit in toata lumea si imbraca forme diverse. Cele mai multe victime ale traficului sunt tinere femei si chiar fetite care sunt obligate sa se prostitueze.

Majoritatea victimelor traficului de fiinte umane sunt femei

Cea mai recenta cercetare care descrie evolutia fenomenului traficului de persoane ne arata ca numarul de victime identificate a crescut cu 29% in prima parte a lui 2011 in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2010. Analiza privind situatia victimelor identificate in primul semestru al anului 2011 a fost publicata in 2011 de Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane.

Raportul Agentiei dezvaluie ca dintr-un total de 488 de victime identificate, aproape trei sferturi au fost femei.

Urmarind diferitele tipuri de exploatare, numarul de victime exploatate sexual a fost de 264, dintre care 253 femei, in timp ce prin munca au fost exploatate 148 de persoane, dintre care 107 barbati si 41 femei. 35% dintre victimele identificate aveau sub 18 ani. Majoritatea victimelor cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani au fost fete si femei exploatate sexual, in timp ce victimele cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani au fost predominant barbati exploatati prin munca. Cifrele fac parte dintr-o statistica oficiala, caci neoficial, fenomenul este cu mult mai raspandit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

despre proiectul AnimaNova

Proiectul pune in legatura actori-cheie din Romania in domeniul prevenirii si combaterii traficului si integrarii persoanelor traficate pe piata muncii, facilitand lucrul impreuna al acestora si asigurandu-le schimburi de experienta si informatii cu organisme similare din Italia.

Activitatile proiectului se desfasoara pe o perioada de 3 ani si sunt realizate in parteneriat cu 5 organizatii din Italia: PARSEC – Associazione ricerca e interventi sociali - Roma, Fondazione Giacomo Brodolini - Roma, Expert Italia - Milano, Esprit Soc. - Firenze, AGEFORM S.C.A.R.L – Bologna si cu Federatia Filantropia, Bucuresti.

Pentru discutii mai ample pe aceasta tema va veti intalni cu reprezentantii AnimaNova in tara la Craiova, Ploiesti si Cluj-Napoca. Veti putea vedea si o expozitie cu desene facute de victimele prostitutiei. Aflati mai multe detalii de pe site-ul proiectului.

Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Caria dentară – ce este și cum se tratează Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Vedeti unul dintre cele mai originale clipuri impotriva traficului de persoane, o campanie care s-a desfasurat de data aceasta in Olanda, sub sloganul "Stop Traficului!" - In fiecare an, mii de femei sunt pacalite ca vor face cariera de dansatoare in Vest. Din pacate, ele ajung prostituate:

Pe tema prostitutiei, Garbo iti mai recomanda si:

Reportaj cutremurator: Romancele, sclave sexuale in Anglia

Povestea Marinelei, prostituata fara voia ei…

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.

Foto home page: Shutterstock_1292725


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri