16 Mai 2012 publicat în Social 101 share-uri

Traficul de fiinte umane reprezinta in acest moment una dintre cele mai des intalnite si raspandite crime. Traficul de fiinte este raspandit in toata lumea si imbraca forme diverse. Cele mai multe victime ale traficului sunt tinere femei si chiar fetite care sunt obligate sa se prostitueze.

Cum isi aleg traficantii victimele?

Fetele exploatate nu provin numai din familii dezorganizate, violente sau neglijente. In ultimii ani, traficantii si-au construit metode noi. Profita de orice vulnerabilitate, de momente in care relatia cu familia trece printr-un moment mai greu, de dificultatile de comunicare ce pot sa apara firesc in perioada adolescentei, de faptul ca parintii muncesc mai mult si au mai putin timp pentru a discuta sau a petrece timp cu copiii. In acest moment intra in scena traficantul de carne vie. De aceea, mesajul Campaniei CPE este "Protejeaza-i pe cei dragi!". Gandeste-te la toate persoanele de sex feminin din jurul tau. Oricine poate fi o potentiala victima si mai ales tinerele inca neexperimentate in viata si credule.

Livia Aninosanu atrage atentia asupra unui portret de traficant tot mai des intalnit, o noua tipologie de „monstru” – un seducator, un lover boy (motivul este exploatat si in filmul Lover Boy al regizorului Catalin Mitulescu). Este momentul cand ea crede ca a gasit iubitul perfect, acel om care o poate salva din suferinta pe care o indura acasa. „Sunt persoane dispuse sa fie atente, rabdatoare, sa ofere garantii, sa asculte, sa sara in ajutor, sa povesteasca despre succesele altora si despre cat de mult ar merita si victima pe care o vizeaza sa ajunga in acel loc. Sa sadeasca speranta ca o sa fie bine pana la urma. Ei sunt actorii care au in recuzita una sau mai multe masti si le pot schimba intr-o clipa. Din iubitul perfect, se poate transforma in vanzatorul fara mila sau in calaul cel mai crud”, atrage atentia CPE, in urma studiului efectuat. Iar acest scenariu nu este deloc o poveste! Multe dintre femeile care ajung sa se prostitueze sunt convinse chiar de catre iubitii lor sa o faca!


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Caria dentară – ce este și cum se tratează

Asadar, calaii pot fi atat barbati, cat si femei, pot fi rude si persoane apropiate, pot fi partenerii de cuplu, pot fi prieteni, cunostinte sau straini. Pot avea varste diferite.

Pot sa joace numai rolul de intermediar, fiind platiti de reteaua de traficanti pentru „munca” de a „gasi” victimele potrivite, pot sa intervina numai atunci cand fac reclama unui loc de munca „foarte bun” sau cand o fac pe ea sa creada ca a gasit iubitul perfect. Sau pot sa o si vanda, fara scrupule si fara pareri de rau, altor monstri.

Tinerele cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 de ani, cele mai vulnerabile

„Cercetarea efectuata de CPE ofera informatii despre factorii de vulnerabilitate care cresc riscul de trafic. In multe dintre cazurile la care am avut acces, a fost vorba, dincolo de lipsa oportunitatilor economice, de existenta unor familii disfunctionale. In aceste familii, abuzul si violenta impotriva femeilor si a copiilor, lipsa de afectivitate si de ingrijire fizica si emotionala s-au <<normalizat>>, au devenit parte fireasca din viata. Insa acestea au consecinte negative foarte puternice la nivelul adolescentelor si tinerelor cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani, grupul cel mai afectat de exploatare sexuala in prezent”, a declarat Livia Aninosanu. Livia a stat de vorba cu foarte multe fete traficate. Unele dintre ele nici nu constientizau ca s-ar afla intr-o situatie abuziva, pentru multe, iubirea din sanul familiei a fost inexistenta...

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri